İstanbul Bilgi Üniversitesi Soruyor: Aslen Nerelisin? - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Bilgi Üniversitesi Soruyor: Aslen Nerelisin?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Soruyor: Aslen Nerelisin?

İstanbul Bilgi Üniversitesi 17 Aralık Pazartesi günü, "İstanbullu Olmak" adlı bir seminer düzenliyor.

28.11.2012 10:21

Ara Güler'in İstanbul temalı fotoğrafları başta olmak üzere "İstanbul ve Göç" temalı bir sergi de katılımcılarla buluşacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencileri beş yıldır olduğu gibi bu yıl da Betûl Mardin önderliğinde bir seminer düzenliyor. "İstanbullu Olmak" başlıklı seminerde "İstanbul" ve "göç sorunları" gündeme taşınırken, konunun uzmanları da görüşleriyle meselenin farklı boyutlarına dikkat çekecek.

Gerçekleştirilecek seminerde "İstanbullu olmak aslında ne demektir. Uzun yıllardır İstanbul'a yapılan göçler, nedenleri ve sonuçları" ele alınarak, bu kapsamda farklı uzmanlık dallarından değişik değerlendirmeler ve öneriler gündeme getirilecektir.

Betûl Mardin ve Dr. Nurhan Atasoy'un açılış konuşmalarını yapacağı seminerde tarihçi, gazeteci, yazar Murat Bardakçı da "Tarihimizde Göç" konulu bir konuşma yapacak. Ardından Psikiyatrist, yazar Özcan Köknel toplumda göçün etkilerini değerlendirirken program, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arus Yumul'un "Sosyolojik Açıdan Göç", Mimar Erhan İşözen'in "Mimar Gözüyle İstanbul'un İmarı" başlıklı konuşmalarıyla devam edecek. Musevi Türk Cemaati Hahambaşılığı Genel Sekreteri Yusuf Altuntaş göçün hâlâ canlı anılarını aktarırken, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in de görüşlerini paylaşacağı seminerde İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Lami Berktan Tokuzlu konuyu hukuksal açıdan değerlendirecek.

Ara Güler'in eserlerinin yanı sıra, ünlü müzayede evi Antik A.Ş. aralarında 'Antoine Ignace Melling'e ait gravürle, Odeon Grubu Müzik Yap. ve Tic. A.Ş. ise arşivinden eski dönemlere ait plakları sergileyerek seminere destek veriyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin objektifinden aktarılan fotoğraflar ve Bilgi Yayınları'nın çıkarttığı "İstanbul" ile ilgili değerli kitaplar da seminer için hazırlanan sergide yer alacak.

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Santral İstanbul Kampüsü

Tarih : 17 Aralık 2012, Pazartesi

Saat : 09:30 – 13:00

Adres : Eski Silahtarağa Elektrik Santrali, Kazım Karabekir Cad. No: 1

Eyüp/ İstanbul

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Bilgi Üniversitesi Soruyor: Aslen Nerelisin? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement