"İstanbul'da Pazar Konserleri" Işıl Yücesoy CRR Sahnesinde - Son Dakika
Kültür Sanat

"İstanbul'da Pazar Konserleri" Işıl Yücesoy CRR Sahnesinde

"İstanbul\'da Pazar Konserleri" Işıl Yücesoy CRR Sahnesinde

"İstanbul'da Pazar Konserleri" programı kapsamında müzikseverlerle buluşturan İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu kez sevilen şarkılarıyla Işıl Yücesoy'u sahnesinde ağırlayacak.

13.12.2017 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), büyük bir ilgiyle takip edilen "İstanbul'da Pazar Konserleri" programıyla sanatseverlere Türk müziği ziyafeti sunmaya devam ediyor.

"İstanbul'da Pazar Konserleri"nin aralık ayı ikinci konuğu, uzun bir aradan sonra müziğe tekrar dönen tiyaro ve sinemanın usta oyuncularından Işıl Yücesoy olacak. 1975 yılında ilk 45'liği olan "Çalamazsın Mutluluğu" ile müzik yaşamına başlayan ve 1979 yılında müziğe ara vererek oyunculuk hayatına devam eden Yücesoy, 37 yıl aradan sonra 2016'da çıkardığı "Zamansız" albümü ve yeni yayınladığı "Hayat Herkese Aynı" adlı şarkısıyla 17 Aralık Pazar günü CRR'de dinleyicilerinin karşısında olacak. Sanatçı konserde on parçadan oluşan yeni albümünün dışında; "Sensiz Yıllarda", "Yalnızlık Senfonisi", "Hovarda", "Kirli Beyaz Kedi","Aldırma Deli Gönlüm" ve "Ya Seninle Ya Sensiz" gibi Türk Pop Müziği'nin sevilen şarkılarını da seslendirecek. 80'li yıllarda Ankara ve İstanbul radyosunda yayınlanan oyunlarda yer alan ve Üvey Baba, Çemberimde Gül Oya, Kara Para Aşk adlı diziler ile "Unutursam Fısılda" sinema filminde rol alan değerli sanatçı, eşsiz sesi ile 14.00'te sahnede olacak. Zamansız şarkılara zamansız sesiyle yeniden hayat veren Işıl Yücesoy, dinleyicilerini nostalji dolu müzikal bir yolculuğa çıkartacak.

"İstanbul'da Pazar Konserleri"nin 24 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek bir sonraki programında konuğu, Türk müziğinin kıymetli sanatçılarından Nalan Altınörs olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'İstanbul'da Pazar Konserleri' Işıl Yücesoy CRR Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu Başladı
    13:40 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu Başladı

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen 1'inci Uluslararası Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu, 18-20 Nisan tarihleri arasında açılış töreniyle başladı. Sempozyum kapsamında çeşitli müzik enstrümanlarıyla konserler düzenlenecek ve birçok ünlü sanatçı sahne alacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Turhan Kaçar, sempozyumun uyum içerisinde geçeceğini belirterek düzenleyenlere teşekkür etti.

  • Tekirdağ'da Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü konseri düzenlendi
    13:38 Tekirdağ'da Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü konseri düzenlendi

    Tekirdağ'da Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179'uncu yıldönümü dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin konseri düzenlendi. Etkinlikte Türk sanat müzikleri seslendirildi ve İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü de katıldı. Ayrıca, Tekirdağ'da YKS'ye girecek lise öğrencilerine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tanıtıldı. Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri üniversiteyi gezdi ve bölümler hakkında bilgi aldı.

  • Fatih Sultan Mehmet Han'ın Karadeniz'e varış güzergahını tespit ettiler
    13:22 Fatih Sultan Mehmet Han'ın Karadeniz'e varış güzergahını tespit ettiler

    Trabzon'da düzenlenen çalıştayda, MÖ. 401-400 yılında Onbinler'in ve 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Karadeniz'e varış güzergahları tespit edilerek modellendirildi. Çalıştayda elde edilen bulgular, turizm gelirlerinin artırılması ve kırsaldaki vatandaşların pay almasını sağlamak amacıyla kullanılacak.

  • Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi
    12:54 Şanlıurfa'da Göbeklitepe'de Sıra Gecesi Etkinliği Düzenlendi

    Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Göbeklitepe'de sıra gecesi etkinliği düzenlendi. Urfa Ahengi Müzik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, yerli ve yabancı ziyaretçiler türkülere eşlik edip halay çekti.

  • Torbalı Öğretmenler Korosu Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü İçin Konser Verdi
    12:49 Torbalı Öğretmenler Korosu Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü İçin Konser Verdi

    Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenlerin oluşturduğu 'Torbalı Öğretmenler Korosu', Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü nedeniyle konser verdi. Torbalı Belediye Kültür Merkezi'ndeki konserde koro şefi Ayşe Demir Çavga, orkestra şefleri Hüseyin Dereli ve Seçkin Al yönetiminde sahne alan solistler ve koristler, sevilen türküleri seslendirdi. Kaymakam Ercan Öter, Belediye Başkanı Övünç Demir, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun da konsere katıldı.

  • Türkiye, üç kültürel mirası daha UNESCO'ya aday gösterdi
    11:59 Türkiye, üç kültürel mirası daha UNESCO'ya aday gösterdi

    Türkiye, Antep İşi Nakışı, Geleneksel Keçe Yapımı ve Yoğurt Yapımının Geleneksel Yöntemleri ve İlgili Sosyal Uygulamaları UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne eklemek için başvuruda bulundu. Türkiye, 2025 yılında yapılacak toplantıda bu başvuruların değerlendirilmesini bekliyor.

  • Serhat Turak'ın yönettiği 'Destanların Dansı' AKM'de sahnelendi
    11:55 Serhat Turak'ın yönettiği 'Destanların Dansı' AKM'de sahnelendi

    Sanat yönetmenliğini Serhat Turak'ın üstlendiği Türk destanlarının dans, gösteri ve görsel şovlarla anlatıldığı 'Destanların Dansı', Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda sahnelendi. Gösteride Nuh Tufanı, Dede Korkut, Dört Element, Nevruz, Sarı Gelin, Cevanşir, Alparslan gibi canlandırmalarla tarihsel bir akış sunuluyor.

  • Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi
    11:53 Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi

    Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi. Vali Ersin Yazıcı, devir teslim programında yeni görevlere başlayacak olan Dolu'ya başarılar diledi. Yazıcı, geçen yıl yaşanan depremin şehirde olumsuz etkiler bıraktığını belirterek, Müftülük çalışanlarının bu sorumluluğu taşımaya devam edeceğine inandığını söyledi. Programda, Şahin Yıldırım tarafından Dolu'ya cübbesi giydirildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi, Zafer Müzesi'nin restorasyonu için adım attı
    11:28 Afyonkarahisar Belediyesi, Zafer Müzesi'nin restorasyonu için adım attı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Zafer Müzesi'nin restorasyonu için başvuruda bulundu.

  • Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi
    11:22 Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi

    Meltem Güdemezoğlu, Gaziantep'in tarihi dokusunu yansıtan sıcak topraklarda doğmuş ve serebral palsi engeline rağmen hayatın zorluklarına meydan okuyarak ilerlemiştir. Mesleki başarılarıyla tanınan Güdemezoğlu, aynı zamanda şairlik ve yazarlık alanında da kendini kanıtlamıştır. İstanbul'a olan tutkusu ve çeşitli sanat dallarına olan ilgisiyle de bilinen sanatçı, Türkiye'nin kültürel zenginliğine katkıda bulunmaktadır.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğaltaş Tasarım Yarışması'nın Kazananlarına Ödüllerini Verdi
    10:58 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Doğaltaş Tasarım Yarışması'nın Kazananlarına Ödüllerini Verdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marble İzmir-29. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenen Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın kazananlarına ödüllerini verdi. Yarışmanın amacı, Türk doğal taşını genç tasarımcılar aracılığıyla dünyaya daha fazla duyurmak ve sektöre katkı sağlamaktır.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı
    10:14 Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Adige Kültür Derneği'ni ziyaret ederek, kültürel faaliyetler hakkında bilgi aldı. Vali Aslan, kültürler arası etkileşimin önemine dikkat çekerek, kültürel mirasın korunup gelecek nesillere aktarılmasının değerini vurguladı.


Advertisement