İDOB Aydın Gün için anma konseri verecek - Son Dakika
Kültür Sanat

İDOB Aydın Gün için anma konseri verecek

İDOB Aydın Gün için anma konseri verecek

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), vefatının 15. yılında opera sanatçısı ve rejisör Aydın Gün'ü anıyor.

29.11.2022 11:40  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), vefatının 15. yılında opera sanatçısı ve rejisör Aydın Gün'ü anıyor.

Konser, 6 Aralık'ta Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye'de operanın kurucusu kabul edilen Gün'ü anma konserinde, Göktuğ Alpaşar, Pınar Çulha, Alper Göçeri, Hüseyin Likos, Cahit Şaher, Ufuk Toker, Hande Soner Ürben, Evren Işık Yasemin ve viyolonsel sanatçısı Şafak Erişkin solist olarak sahnede olacak.

Konserin konsept hazırlığı ve sunumu Niyazi Ölmez, anlatımını Betül Görgülü üstlendi. Şef Paolo Villa yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosunun da sahneye çıkacağı etkinlikte, piyanist Yuliya Bapova ile Özgür Sevinç de yer alacak.

İDOB'u İstanbul Şehir Operası adıyla 1959'da kuran sanatçı, Türkiye'de opera sanatının yerleşmesi ve ilerlemesi için dönüm noktası sayılabilecek zamanlarda, değerli çalışmalara imza attı.

Konserde Gün'ün yaşamına damga vurmuş eserlerden, Giuseppe Verdi'nin "Macbeth", "Rigoletto", "Nabucco" operaları, Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Sihirli Flüt", Giacomo Puccini'nin "Madama Butterfly" ve "Tosca" operalarıyla Ruggero Leoncavallo'nun "Palyaço" operalarından aryalar seslendirilecek.

Adnan Saygun'un "Yunus Emre Oratoryosu"ndan bir bölüm ile Özgür Sevinç'in, "Telli Kavak" ve "Tepebaşı" adlı parçaları da konserde yorumlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İDOB Aydın Gün için anma konseri verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement