İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

Expo kapsamında "Türkiye Kore Geleneksel El Sanatları Sergisi" açıldı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Farklı kültürlerin böyle ortamlarda bir araya gelmesi, dünya barışına da katkı sağlıyor"

31.08.2013 12:06

İstanbul ve Güney Kore'nin Gyeongju şehri arasında kültür bağı oluşturmak için düzenlenen İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo'nun ilk etkinliği Türkiye-Kore Geleneksel El Sanatları Sergisi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kore'nin dostluğunun asırlar öncesine dayandığını söyledi.

Serginin kendileri için mutluluk verici olduğunu dile getiren Topbaş, kültürlerin insanlık tarihinin ortak dili olduğunu ve bu dile katkı sağlayacak her türlü girişime destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Topbaş, ülkelerin kalkınmasında kültürün önemine değinerek, "Bu durumun Birleşmiş Milletler tarafından bile gündeme alındığını belirtmek istiyorum. Farklı kültürlerin böyle ortamlarda bir araya gelmesi, dünya barışına da katkı sağlıyor. Böyle bir serginin İstanbul'da açılması bizler için büyük bir şans. İnsanlık için bu kadar öneme sahip kültür aktivitelerini her zaman desteklemeliyiz" diye konuştu.

Güney Kore Gyeongsangbuk Valisi Kim Kwan Yong da iki ülke arasındaki dostluğa değinerek, "Tarih toplumlar için çok önemli. Burada, kardeş ülke Türkiye'de bu tarihi değerlerimizi canlandırıyoruz. Dünya barışına sağladığımız bu katkıdan dolayı çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'a Güney Kore'nin geleneksel kıyafeti giydirildi. Daha sonra da Kore çay sanatı temsili gösterimi yapıldı.

Sergide, Kore kültürüne ait eski yazı, resim ve kıyafetlerinin yanı sıra İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi'nin 11 sanatçısına ait hat, ebru, minyatür ve tezhip eserleri de yer alıyor.

Sergi, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo'nun sona ereceği 22 Eylül'e kadar açık kalacak. Sergi, pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement