İstanbul Şehir Tiyatroları Perdelerini Rekorla Açtı! - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Şehir Tiyatroları Perdelerini Rekorla Açtı!

İstanbul Şehir Tiyatroları Perdelerini Rekorla Açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 100. yılını kutlayacağı 2013-2014 sezonuna başladığı 2 Ekim’de bir rekora imza attı.

04.10.2013 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkisi yeni 6 oyunla perde diyen İBB Şehir Tiyatrosu oyunların ilk gününde yüzde 87’lik doluluk oranına ulaştı. Bu doluluk oranı geçtiğimiz yıllara göre İBB Şehir Tiyatrosu’nun ulaştığı en yüksek rakam olurken, İBB Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, “Geçtiğimiz sezonlara göre büyük bir seyirci oranıyla başlayan İBB Şehir Tiyatroları’nın Ekim ayı bilet sayısı da giderek artıyor. Bazı oyunlarımıza yer bulunmuyor. Tiyatro yönetimi bu ilginin, seçilen repertuar kadar, İstanbul tiyatro severlerinin Şehir Tiyatroları’na olan sevgisinin ve güveninin yeniden artışına bağlamaktadır” dedi.

ÜSTAD’IN PARA’SI SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Öte yandan Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı Engin Gürmen’in yönettiği Para adlı oyun ile ve Aristophanes’in yazdığı Kemal Kocatürk’ün Lysistrata “Kadınlar da Savaşırsa” adlı oyunlar bu sezonda ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Ayrıca Nazım Hikmet’in yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği Yolcu sezonun bir diğer yeni oyunu olacak.

Ekim ayında İBB Şehir Tiyatroları, şu oyunları sahneleyecek:

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Buluşma Yeri, Vişne Bahçesi, Ocak, Kösem Sultan, Şark Dişçisi, Hıdrellez, İstanbul Efendisi, Türkiye Kayası “Bir Göç Hikâyesi”, Toros Canavarı, Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Zengin Mutfağı, Yüzleşme, Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum, İstanbul Hatırası, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz ve çocuk oyunları; Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Karagöz Tatlıcı, Damlaların Dansı, Kedi ile Palyaço, Karagöz Balıkçı, Boncuk, Çiçek Prenses.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Şehir Tiyatroları Perdelerini Rekorla Açtı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement