İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, İzmir'de anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, İzmir'de anıldı

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, İzmir\'de anıldı

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının yıl dönümü dolayısıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla anıldı.

27.12.2022 15:26  Güncelleme: 15:33

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının yıl dönümü dolayısıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla anıldı.

Kurumda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, şair, mütefekkir, dava adamı olarak ömrünü vatana ve millete hizmet yolunda geçiren Mehmet Akif Ersoy'un, Anadolu'da bağımsızlık ateşini alevlendirdiğine dikkati çekti.

Ersoy'un milletin bütün varlığıyla Kurtuluş Savaşı'nda vermiş olduğu mücadeleyi dizeleriyle gelecek yüzyıllara hiçbir şekilde silinmeyecek bir şekilde kazıdığını vurgulayan Yentür, şunları kaydetti:

"Bir milletin kendi özvarlığından bir türküsünü, bir şiirini, bir destanını başka birine yazdırma şansınız yok. Bu yüzden bu milli ruh, milli heyecan milletleri millet yapan özelliklerdir. Bu vatanı bize vatan kılan toprakları kanlarıyla canlarıyla bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet, şükran ve özlemle anıyoruz. 27 Aralık 1936'da hayata gözlerini kapayan ama bize dizeleriyle hayat ışığı ve ilham olan, yol gösteren milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla, minnetle, rahmetle, şükranla ve özlemle yad ediyoruz."

Programa, il milli eğitim müdür yardımcıları ve personeli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, İzmir'de anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement