Itamar Erez 25 Haziran’da - Son Dakika
Kültür Sanat

Itamar Erez 25 Haziran’da

Itamar Erez 25 Haziran’da

"Akbank Sanat Caz Günleri"nde

15.06.2011 08:54

Akbank Sanat Caz Günleri dünyanın dört bir yanında Grammy ve en iyi caz sanatçısı ödüllü grup liderlerini Haziran ayı boyunca müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Ortadoğu ve dünya müzikleriyle cazın ortak yönlerini keşfetmek amacıyla kurduğu "The Adama Ensemble" grubuyla uluslararası festivallere konuk olan İsrailli sanatçı Itamar Erez 25 Haziran 2011, Cumartesi günü Akbank Sanat Caz Günleri'nde caz tutkunlarıyla buluşacak. Itamar Erez'e performansında saksafonda Yoram Lachish, kontrbasta Yorai Oron ve davulda Dani Benedikt eşlik edecek.

1997 yılında İsrail Başbakanı tarafından verilen Bestecilik Yaratı Ödülü'nü kazanan Itamar Erez, 2006 yılında çok olumlu eleştirilen alan "Desert Song" adlı ilk albümünü yayınladı. İsrail'de faaliyet gösteren en orijinal gruplardan biri olarak gösterilen Itamar ve The Adama Ensemble yakın zaman önce "Hommage" adlı yeni bir CD kaydı yaptı. Bu albümdeki parçaları, kendilerini uzun yıllardan beri etkilemiş olan Egberto Gismondi, Anouar Brahem, Ömer Faruk Tekbilek, Lulo Reinhardt gibi sanatçılara adadılar. Topluluk bunun dışında, Lulu Reinhardt, Brian Gore ve Stephen Bennett'le beraber "International Guitar Night X"a katıldı ve bu dörtlü 2009-2010 yıllarında İngiltere, ABD ve Kanada'da konserler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Itamar Erez 25 Haziran’da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement