İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bugün ve yarın akşam, orkestra ve koro şefi Constantino Petridis yönetiminde, İZDOB orkestrası ve korosu eşliğinde "Yeni Yıl Konseri" verecek.

28.12.2017 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bugün ve yarın akşam, orkestra ve koro şefi Constantino Petridis yönetiminde, İZDOB orkestrası ve korosu eşliğinde "Yeni Yıl Konseri" verecek.

Elhamra Sahnesi'nde, Johann Strauss, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Vincenzo Bellini, Emmerich Kalman, Franz Lehar, Leroy Anderson, George Frideric Handel ve James Pierpont'un çeşitli eserlerinden arya, düet, koral bölümler ve uvertürlerin seslendirileceği konserde, soprano Burçin Savigne ve tenor Levent Gündüz solist olarak yer alacak.

Konserler saat 20.00'de başlayacak.

-Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu 2017'ye "Ermişler ya da Günahkarlar" oyunu ile veda edecek.

Anthony Horowitz'in yazdığı, Barış Erdenk'in rejisörlüğünü üstlendiği "Ermişler ya da Günahkarlar" oyunu, 28-30 Aralık tarihlerinde Konak Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Sergi

Büyük bir kısmı ilk kez sergilenen ve tamamı Arkas Koleksiyonu'na ait "Su Manzaraları" seçkisi yoğun ilgi üzerine uzatıldı.

Arkas Sanat Merkezi'nde, 3 ayda 15 binin üzerinde sanatseveri ağırlayan sergi, 25 Şubat'a kadar kapılarını açık tutacak.

Avrupa peyzaj resminin önemli temsilcilerini bir araya getiren sergide, 19. yüzyılın ilk yarısından 20. yüzyılın ikinci yarısına uzanan sürece tarihlenen 88 yapıt yer alıyor.

İspanyol fotoğraf sanatçısı Chema Madoz'un gündelik hayattaki sıradan nesneleri gerçeküstü estetik anlayışla kurguladığı 80 fotoğrafın yer aldığı "Suskun Bakışın Aykırı Çığlığı" sergisi Folkart Gallery'de ziyaret edilebilecek.

"Nesnelerin gizli şiirini fotoğraf sanatına yansıtan usta" kabul edilen Madoz'un sergisi, 25 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement