Kar Kalktı "Gazi Kars"A İlgi Arttı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kar Kalktı "Gazi Kars"A İlgi Arttı

Kar Kalktı "Gazi Kars"A İlgi Arttı

Ani Ören Yeri, tarihi camileri, tabyaları ve baltık mimarisi eserleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kars'ta, kent merkezinde karın kalkması tarihi yapılara ilgiyi artırdı.

23.02.2014 12:54

Ani Ören Yeri, tarihi camileri, tabyaları ve baltık mimarisi eserleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kars'ta, kent merkezinde karın kalkması tarihi yapılara ilgiyi artırdı.

Yerli ve yabancı turistler, kış mevsiminin uzun sürdüğü ve karın yaklaşık 4 ay yerde kaldığı kentte bulunan tarihi yapıları ziyaret etmeye başladı.

Yoğunlukla Kaleiçi Mahallesi'ndeki eserleri gezen turistler, rehber çocuklardan yapılar hakkında bilgi alırken, amatör fotoğrafçılar da eserlerden en iyi kareleri almak için uğraş veriyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'ın turizm potansiyeli olan bir il olduğunu belirterek, kente geçen yıl nüfusundan daha fazla sayıda turist geldiğine dikkati çekti.

Bu yıl kente az kar yağdığını ve çabuk eridiğini dile getiren Doğanay, "Turistler daha çok paket programlarla kentimize geliyor. Kars Kalesi, hanlar ve hamamlar, tabyalar, Ani Ören Yeri ve Ruslar tarafından Hollandalı mimarlara yaptırılan baltık mimarisi eserler turistlerimizin ilgisini çekiyor. Kar olduğu zaman fazla turist gelmiyordu ancak bu hafta itibarıyla sayı artmaya başladı. Kışın karda ve soğuk havada turist az olur. Havaların ısınmasına bağlı karın kalkmasıyla turistler kentimize ilgi göstermeye başladı. Bu yıl turist sayısında geçen seneyi geçmek istiyoruz" diye konuştu.

Doğanay, gezilerin günübirlik yapıldığını ve şehir dışından gelenlerin Kars'tan, Van'a, Van'dan da Ağrı Doğubayazıt'a gittiğini kaydetti. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kar Kalktı 'Gazi Kars'A İlgi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement