Kartal Belediyesi Çocuklar İçin Kukla Festivali Düzenledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kartal Belediyesi Çocuklar İçin Kukla Festivali Düzenledi

Kartal Belediyesi Çocuklar İçin Kukla Festivali Düzenledi

Kartal Belediyesi, okulların tatil olmasıyla çocuklar için Kukla Festivali düzenledi. Festivalde kukla atölyeleri, gösterileri, geleneksel çocuk oyunları ve kukla sergisi yer aldı. Festival Masal Müzesi'nde 4 gün sürecek. Festivale katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tüm çocukları festivale davet etti. Festival programında çocuklar için birçok etkinlik yer alıyor.

21.06.2023 10:19  Güncelleme: 10:20
p> Kartal Belediyesi, okulların tatil olmasıyla çocuklar için Kukla Festivali düzenledi. Çocukların neşeli ve keyifli vakit geçirmesi hedeflenen festival Masal Müzesi'nde 4 gün sürecek.

Eğlenceli aktivitelerin yer aldığı festivalde çocuklar, hem eğleniyor hem de atölyelere katılarak öğrenerek zaman geçiriyor. Etkinlikte kukla atölyeleri, kukla gösterileri, geleneksel çocuk oyunlarının yanı sıra kukla sergisi de yer alıyor. Sürpriz etkinlikler ve ikramların da olduğu festivalde çocuklar bütün bir yılın yorgunluğunu da atıyor.

Festivale katılarak kukla atölyesinin açılışını da yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tüm çocukları festivale davet etti. Yüksel, "Masal Müzesi'ni geçtiğimiz yıllarda Sunay Akın ile hayata geçirmiştik. Çocuklarımız burada kukla yapmayı öğrenecek ve bu kuklalar onlarda kalacak. Çocukların zihin gelişimi için olumlu katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımız bizim kıymetlilerimiz keyifli vakit geçirsinler, kendilerini geliştirsinler diye çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

FESTİVAL PROGRAMI

21 Haziran Çarşamba günü, 11.00 ve 15.00'te Abdullah Beyaztaş'ın düzenleyeceği Kukla Atölyesi, saat 12.00'de Abdullah Beyaztaş'ın sahneleyeceği Vantrolog ve El Kuklası Gösterisi, saat 13.00'te Gülümser Kılıçoğlu'nun düzenleyeceği Kaşık Kukla Atölyesi, saat 14.00'te Mehmet Erbil'in Bremen Mızıkacıları Mutfakta gösterisi, saat 18.00'de ise Gönül Yeprem ve Kukla Şerbet ile Neşeli Notalar konseri festivalde yer alacak.

22 Haziran Perşembe günü, saat 11.00 ve 15.00'te Abdullah Beyaztaş'ın düzenleyeceği Kukla Atölyesi, saat 12.00'de Abdullah Beyaztaş'ın sahneleyeceği Vantrolog ve El Kuklası Gösterisi, saat 13.00'de Zehra Kökdemir tarafından düzenlenecek olan Konuşan (Mandal) Kukla Atölyesi yapılacak. Saat 14.00'de ise Alican ile Efecan isimli Müzikli Kukla Tiyatrosu, saat 18.00'de Açıkgöz Kukla Tiyatrosu'nun sahneleyeceği Bir İbiş Masalı festivalde gösterilecek.

23 Haziran Cuma günü, saat 11.00 ve 15.00'te Abdullah Beyaztaş'ın düzenleyeceği Kukla Atölyesi, saat 12.00'de Abdullah Beyaztaş'ın sahneleyeceği Vantrolog ve El Kuklası Gösterisi, saat 13.00'te Burcu Kolik tarafından düzenlenecek olan La Fontaine'den Kuklalar - Masal Anlatan Kuklaların Atölyesi, saat 14.00'te Kurbağa Kardeşler, saat 18.00'de ise Hamit Demir'in Kuklalarla Bi'Dünya Masalı etkinlikleri yer alacak.


Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Kartal Belediyesi Çocuklar İçin Kukla Festivali Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement