La Traviata" Son Kez Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

La Traviata" Son Kez Sahnelendi

La Traviata" Son Kez Sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Giuseppe Verdi'nin bestelediği "La Traviata" operasını son kez sahneye taşıdı.

06.02.2014 23:00

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), dünya opera repertuvarının en popüler eserleri arasında yer alan "La Traviata"yı son kez sahneledi.

ANTDOB, Alexandre Dumas Fils'in 1848'de yazdığı "Kamelyalı Kadın" romanını temel alan ve Giuseppe Verdi'nin bestelediği "La Traviata" operasını, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde son kez sahneye koydu. Rejisör Recep Ayyılmaz tarafından sahnelenen eserde, orkestrayı şef Artem Makarov yönetti. Eserin koro şefi Caner Ruhselman, dekor ve kostüm tasarımcısı Çağda Çitkaya, koreografı Kürşat Kılıç, ışık tasarımcısı ise Mustafa Eski oldu.

ANTDOB'un sanatçı kadrosu ile sahnelediği 3 perdelik eserde, Göksay Yaran "Alfredo", Sema Çavuşoğlu "Violetta", Serhat Konukman "Germont", Arzu Aydoğdumu "Annina", Özhan Gümüş "Gastone", Ebru Kaptan "Flora", Engin Suna "Dottore", Alaaddin Ataseven "Marchese", Tükel Acar "Barone", Metin Yakar "Servo", Zafer İşgören "Giuseppe" ve Hüseyin Uğur "Komisyoner" rolüyle sahne aldı.

Paris çevresinde geçen ve İtalyanca "Yoldan çıkmış kadın" anlamına gelen "La Traviata", Violetta ve Alfredo arasındaki sonu olmayan aşkı konu alıyor. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat La Traviata' Son Kez Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement