Maltepe Sanat Galerisi, Ressam Rauf Tuncer'in Sergisiyle Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Maltepe Sanat Galerisi, Ressam Rauf Tuncer'in Sergisiyle Açıldı

Maltepe Kaymakamlığının giriş katındaki Sanat Galerisi, ressam Rauf Tuncer'in resim sergisi ile hizmete sunuldu.

04.06.2016 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Kaymakamlığının giriş katındaki Sanat Galerisi, ressam Rauf Tuncer'in resim sergisi ile hizmete sunuldu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Maltepe Hükümet Konağı'nın yapımı kısa bir süre önce tamamlandı. Yeni binanın giriş katındaki 233 metrekare alan Sanat Galerisi haline getirildi.

Maltepe Sanat Galerisi, ressam Rauf Tuncer'in 30 eserinin yer aldığı sergiyle kapılarını sanatseverlere açtı.

Serginin açılışına Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Haydar Genç, ressam Rauf Tuncer, daire müdürleri ve sanatseverler katıldı.

Açılışta konuşan Çakmak, bu alanı sanatçılara ayırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İlçemizde güzel bir sergi salonu yoktu. Rauf Tuncer'in resimleriyle ilk sergimizi açıyoruz. Sergilerimizin devamı gelecek. Sanatçılardan oluşan bir kurul oluşturduk. Bu kurul belirleyecek burada hangi sanatçıların hangi eserlerinin sergileneceğine. Vatandaşımız da bilecek ki Maltepe Kaymakamlığı sergi salonunda bir sergi varsa gezmeye değerdir, çünkü seçilmiş bir sergi olduğunu bilecekler. İlk sergimizi uluslararası sanatçımız Rauf Tuncer ile açmak bizim için bir onur oldu, kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah nice sanatçılar burada güzel sergiler açar. Galerimiz hayırlı olsun."

Ressam Tuncer de "Ressamlar şehri olarak bilinen Maltepe'de birçok sanatçı ve sanatçı vakfı bulunmakta ama böylesine bir sergi eksikliği vardı. Kaymakamlığımızın yeni binasında böyle bir sanat galerisinin açılması, sanata çok önemli bir destektir. Benim kişisel sergim ile buranın açılmış olması bana ayrı bir gurur verdi. Türkiye'de ve Avrupa'da birçok kişisel sergi açtım. Ama kaymakamlığımızın sanata doğrudan desteği hem Maltepe hem de benim için ayrı bir gurur kaynağı oldu." ifadelerini kullandı.

Rauf Tuncer'in resim sergisi, 17 Haziran'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Maltepe Sanat Galerisi, Ressam Rauf Tuncer'in Sergisiyle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement