Artuklu'da Çocuk Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Artuklu'da Çocuk Şenliği Düzenlendi

Artuklu\'da Çocuk Şenliği Düzenlendi
05.05.2014 13:25  Güncelleme: 13:24

Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, geleneksel çocuk oyunlarının unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Çocuk Şenliği düzenledi.

Mardin Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce geleneksel çocuk oyunlarının unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması için "Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Artuklu ilçesinde bulunan 30 okulun katılımıyla düzenlenen "Çocuk Şenliği"nin açılışı amacıyla Tatlıdede İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Artuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seçkin Mataracı, törende, şenliğin 2 gün süreceğini söyledi.

Çocukları bilgisayar ve internet ortamından uzaklaştırıp sosyalleşmelerini sağlamak istediklerini belirten Mataracı, şenlikle unutulmaya yüz tutmuş yağ satarım bal satarım, körebe, uzun eşek, çelik çomak, halat çekme gibi çocuk oyunlarını hatırlatmak istediklerini belirtti.

Suriyeli çocuklar da şenlikte

Şenliğe Suriyeli çocukların da dahil edildiğini, çocukların kaynaşmalarını istediklerini dile getiren Mataracı, şöyle konuştu:

"Birlikte bir şeyler yapıyor olma özeliliğini yeniden kazandırma amacıyla çocuklarımızı burada topladık. Şenliğe 30 okulumuz katılıyor. 300'e yakın öğrencimiz var. Şenlikte, Suriyeli çocuklarımızı da çocukluk oyunlarımızı öğrenecek."

Şenlikte, öğrenciler Suriyeli çocuklarla körebe, uzun eşek, halat çekme ve çelik çomak gibi oyunları oynadı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Artuklu'da Çocuk Şenliği Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement