Milli Saraylar Resim Müzesi, Dolmabahçe Sarayı Biletiyle Gezilebilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Milli Saraylar Resim Müzesi, Dolmabahçe Sarayı Biletiyle Gezilebilecek

Milli Saraylar Resim Müzesi, Dolmabahçe Sarayı biletiyle gezilebilecek.

02.06.2014 15:47

Milli Saraylar Resim Müzesi, Dolmabahçe Sarayı biletiyle gezilebilecek.

Milli Saraylar'dan yapılan açıklamaya göre, ziyaretçiler, Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesinde yer alan müzeye, Dolmabahçe Sarayı için aldıkları biletlerle ücretsiz girebilecek.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği, Milli Saraylar Koleksiyonunda yer alan 19. Yüzyıl Osmanlı ve erken dönem Cumhuriyet Türkiye'si resim sanatının en nadide örneklerinden 202 tablonun sergilendiği müze, bu alanda Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Osmanlı Sarayına satın alma ya da hediye edilme yoluyla kazandırılan koleksiyonun yer aldığı müzede, Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa, Hoca Ali Rıza, Hüseyin Zekai Paşa, İbrahim Çallı ve Şevket Dağ gibi önde gelen Türk ressamların yanı sıra, Osmanlı Saray ressamları Fausto Zonaro, Luigi Acquarone ve Chelebowski'nin eserleri de önemli yer tutuyor.

Öte yandan ünlü Rus ressam İvan Ayvazovsky'nin Milli Saraylar koleksiyonunda bulunan başyapıtları da müzede sanatseverlerin beğenisine sunulmuş durumda.

Resim Müzesinin zengin koleksiyonlarını daha fazla sanatseverle buluşturmayı hedefleyen "Dolmabahçe Sarayı biletiyle müzeyi ücretsiz gezme" uygulaması, müzenin açık olduğu bütün günlerde geçerli olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Milli Saraylar Resim Müzesi, Dolmabahçe Sarayı Biletiyle Gezilebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement