Motor Ustalığından El Sanatı Ustalığına - Son Dakika
Kültür Sanat

Motor Ustalığından El Sanatı Ustalığına

Lapseki ilçesinde uzun yıllar sanayi esnaflığı yapan motor ustası Seli,m Öztürk, hobi olarak başladığı el sanatında ustalara taş çıkarıyor.

29.01.2018 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lapseki ilçesinde uzun yıllar sanayi esnaflığı yapan motor ustası Seli,m Öztürk, hobi olarak başladığı el sanatında ustalara taş çıkarıyor.

Bulgaristan'dan 1987 yılında Lapseki'ye gelen 72 yaşındaki Öztürk, yaklaşık 30 yıl motor ustalığı yapıp çok sayıda aracın yeniden çalışmasını sağladı.

Uzun yıllar elinde tamir takımları bulunan Öztürk, ilerleyen yaşıyla birlikte hobi amacıyla el sanatlarıyla uğraşmaya başladı.

Bu hobinin Bulgaristan'da öğrenim gördüğü sanat okulundaki eğitimlerinden kaynaklandığını belirten Selim Öztürk, "Ben aylak ve boş durmayı sevmem. Son birkaç yıldır evde boş oturmak veya kahvehaneleri gezerek zamanı geçirmek yerine hobi çalışmalarına başladım. Herkesin evinde bulunan ama bir süre sonra kıyıya köşeye atılan susakları yaklaşık 3-4 saat uğraşarak gece lambası yapmaya başladım. Gören herkes çok şaşırıyor. Çok beğeniyorlar." dedi.

Susakların gece lambası veya çeşitli süs eşyası olarak kullanılabildiğini anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Renkli boncukları susakların üzerine açtığım deliklere yerleştiriyorum. Bu sayede üzerinde çeşitli desenler daha güzel bir şekil alıyor. İçine aydınlatma sistemi yerleştirildiğinde dışına rengarenk ışıklar saçıyor. Çok hoş bir görüntü oluyor. Tabi bir susak inanılmaz güzelleşiyor. Buna benzer şeyler üretmeye devam ediyorum şu anda. Örneğin küçük evler yapıyorum. Maket evler. Onları da eşimize dostumuza dağıtıyorum. İnsanlar mutlu oldukça ben de bu hobi işlerim ile çok mutlu oluyorum. İnanılmaz keyif alıyorum. Birçok kişi ise benim yaptığıma inanamıyor. Ama bu mutluluk bana yetiyor. Gün geçtikçe talep artmaya başladı, bunun devam etmesi durumunda kendime bir yer bulup orada imalat yaparak para kazanmayı düşünüyorum. Hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek."

Motor Ustalığından El Sanatı Ustalığına
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Motor Ustalığından El Sanatı Ustalığına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement