Mujeres de Agua, Caz Festivali'nde Akdeniz Ezgileri Estirecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Mujeres de Agua, Caz Festivali'nde Akdeniz Ezgileri Estirecek

Mujeres de Agua, Caz Festivali\'nde Akdeniz Ezgileri Estirecek

İstanbul Caz Festivali, Akdenizli usta kadın sanatçıların aynı sahnede buluşacağı "Mujeres de Agua" yani "Suyun Kadınları" başlıklı konserle, festivalin kaçırılmayacak gecelerinden birine daha hazırlanıyor.

13.07.2011 14:35

İstanbul Caz Festivali, Akdenizli usta kadın sanatçıların aynı sahnede buluşacağı "Mujeres de Agua" yani "Suyun Kadınları" başlıklı konserle, festivalin kaçırılmayacak gecelerinden birine daha hazırlanıyor.

Akdenizli 6 usta kadın sanatçının, modern flamenkonun öncülerinden kabul edilen, yapımcı, besteci ve gitarist Javier Limón'un şarkılarına getirdikleri çarpıcı yorumlarıyla, 15 Temmuz Cuma akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleşecek konserde müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacağı belirtiliyor.

Konserde, Brezilya, Afrika- Küba müzikleri ve caz gibi türleri de kapsayan geniş yelpazeye sahip Javier Limón'un şarkılarını yorumlayacak şarkıcılar arasında, Türkiye'deki en güçlü seslerden biri olan ve İstanbul Caz Festivali programında ilk defa yer alacak Aynur ve çarpıcı vokalleriyle dikkat çeken Akdenizli isimler La Shica, Sandra Carrasco, Rita ve Glykeria'nın yanı sıra son albümü El Último Trago ile Türkiye'de de büyük bir hayran kitlesi kazanan Buika da bulunuyor.

-BEŞ LATİN GRAMMY ÖDÜLLÜ SANATÇI DA KONSERDE-

Buika'nın yanı sıra, Yasmin Levy, Mariza gibi usta sanatçıların prodüktörlüğünü de yapan ve son dönemlerde Paco de Lucia ile de çalışan Javier Limón aldığı 5 Latin Grammy'siyle İspanya'nın en saygın sanatçılarından biri olarak tanınıyor.

Limón'un prodüktörlüğünü üstlendiği bir başka önemli albüm ise Latin Amerikan müziğinin iki efsanevi ismi Bebo Valdés ve Diego el Cigala'nın Lágrimas Negras Yayımladığı birbirinden güzel albümlerle, olağanüstü vokalinin yanı sıra iyi bir şarkı yazarı olarak da tanınan Buika'yı sahnede izleyen eleştirmenler, performansları tek bir kelimeyle tanımlıyor "muhteşem".

Geçen yıllarda İspanya'nın Grammy'si olan "Premio de la Música" ödülünü kazanan sanatçının, sahneyi izleyiciyle derin bağlar kurabildiği bir mekân olarak gördüğü belirtiliyor.

Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleşen ve saat 21. 00'de başlayacak Mujeras de Agua konserinin biletleri 120 TL (sahne önü), 70 TL, 60 TL, 50 TL, 40 TL ve 30 TL (öğrenci) olarak belirlendi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Mujeres de Agua, Caz Festivali'nde Akdeniz Ezgileri Estirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement