Oscar'ın En Güçlü Adayı Autodesk - Son Dakika
Kültür Sanat

Oscar'ın En Güçlü Adayı Autodesk

Oscar\'ın En Güçlü Adayı Autodesk

Autodesk, Oscar Ödülleri olarak anılan ve dünya sinema sektörüne yön veren Akademi Ödülleri'ndeki başarısıyla dikkat çekiyor.

22.02.2013 16:58

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, Oscar Ödülleri olarak anılan ve dünya sinema sektörüne yön veren Akademi Ödülleri'ndeki başarısıyla dikkat çekiyor. Bu yıl 85. kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri'nde, En İyi Film Ödülü de dahil olmak üzere, Autodesk yazılımı kullanan tam 13 aday film bulunuyor.

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya liderlerinden Autodesk, yazılım alanındaki başarısıyla Oscar Ödülleri olarak anılan ve dünya sinema sektörüne yön veren Akademi Ödülü aday filmlerinin de en çok kullandığı yazılım markası olarak öne çıkıyor. Bu yıl 24 Şubat 2013 tarihinde Hollwood Kodak Tiyatrosu'nda düzenlenecek olan 85. Akademi Ödül Töreni'nde En İyi Film Ödülü de dahil olmak üzere Autodesk yazılımı kullanan tam 13 aday film bulunuyor.

Aday filmler arasında; Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (En İyi Görsel Efekt), Pi'nin Yaşamı (En İyi Görsel Efekt, En İyi Film), Marvel's The Avengers (En İyi Görsel Efekt), Prometheus (En İyi Görsel Efekt), Pamuk Prenses ve Avcı (En İyi Görsel Efekt), Cesur (En İyi Uzun Metraj Animasyon), Frankenweenie (En İyi Uzun Metraj Animasyon), Paranorman (En İyi Uzun Metraj Animasyon), Korsanlar (En İyi Uzun Metraj Animasyon), Oyunbozan Ralph (En İyi Uzun Metraj Animasyon), Paperman (En İyi Kısa Metraj Animasyon), Operasyon (En İyi Film) ve Zero Dark Thirty (En İyi Film) yer alıyor.

Aday filmlerin en çok tercih ettiği program olarak Autodesk Maya öne çıkarken, Autodesk 3ds Max, Autodesk MotionBuilder, Autodesk Softimage, Autodesk Smoke ve Autodesk Mudbox da tercih edilen diğer programlar arasında yer alıyor.

Adaylardan birçoğunun fragman ve tanıtım demolarını izlemek için, Autodesk'in YouTube hesabındaki Academy Award playlist adlı kanalı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Oscar'ın En Güçlü Adayı Autodesk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement