Pakistan'da Moğol/türk Sanatı ve Mimarı" Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Pakistan'da Moğol/türk Sanatı ve Mimarı" Yarışması

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Pakistan'da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

02.06.2016 17:14

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Pakistan'da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Konya İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud, gerçekleştirilen yarışma ve ödül töreninin, iki ülkenin bağlarını göstermek açısından önem taşıdığını söyledi.

Bu tür faaliyetlerin öğrencilerin gelişimine katkıda bulunduğunu belirten Mahmud, şöyle devam etti:

"Bu tür etkinlikler gelecek genç nesillerde, ortak inanç ve kültürel benzerlikleri pekiştirecektir. Konya'nın Pakistan halkının gönlünde ayrı bir yeri vardır. Pakistanlı büyük şair Muhammed İkbal ve Hazreti Mevlana, iki ülke arasındaki manevi bağların, iki önemli sembolüdür. İki ülke arasındaki manevi ve kültürel ilişkilerimizi daha da geliştirmek en büyük arzumuzdur. Gelecek ay ve yıllarda daha fazla etkinlikler düzenlemeyi arzu ediyoruz."

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin çok eskiye dayandığını ifade etti.

Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin, Pakistan'ın bağımsızlığına öncülük ettiğini aktaran Gürsoy, "Pakistan'ın bir şehri ile Konyamız, 2009 yılında yapılan protokol çerçevesinde kardeş şehir ilan edilmiştir. Bütün bunlardan daha önemlisi Pakistan ve Hindistan Müslümanlarının Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde ve Kurtuluş Savaşı'nda bize yürekten destek vermeleri, çok değerli. Bu kadim dostlukla birlikte yine Pakistan halkı ile olan birlikteliğimiz, gönül bağlarımız sürekli devam etmektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye girenlere ödülleri Gürsoy ve Mahmud tarafından verildi.

Yarışmada, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ömer Baran birinci, Meram Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Toker ikinci, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Nazlı Canan Çal üçüncü oldu.

Törenin ardından yarışmadaki eserlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Pakistan'da Moğol/türk Sanatı ve Mimarı' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement