Penetratör: Bir Homofobi Sorgusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Penetratör: Bir Homofobi Sorgusu

Penetratör: Bir Homofobi Sorgusu

1-4 Mart tarihleri arasında Stuttgart'taki kültür sanat festivalinde sahnelenecek

22.02.2013 12:22

1-4 Mart tarihleri arasında Stuttgart'taki kültür sanat festivalinde sahnelenecek In'taKt'ın ilk projesi Penetratör 26 Şubat Salı saat 20.30'da Şermola Performans'ta…

Savaşın yıkıcı etkileri ve içselleştirilmiş homofobi kavramlarını irdeleyen Penetratör seyirciyi; farklı sahneleme teknikleriyle iki genç erkeğin evine misafir ediyor. İkili ilişkilerdeki samimiyeti üç arkadaşın hikayesi üzerinden anlatan eser, sormaya korkulan pek çok soruyu cesaretle sahnenin üstüne taşıyor.

Oyunun yazarı, İstanbul seyircisinin Disosya Harikalar ülkesinde ve Sansürcü oyunlarından aşina olduğu Anthony Neilson. In-yer-face akımının öncülerinden olan yazarın bu oyununun Türkiye prömiyeri Muzaffer Aksoy'un rejisiyle sahnelenmektedir. Bu oyun, Muzaffer Aksoy'un tiyatro rejisörlüğü eğitimini Almanya'da tamamladıktan sonra Türkiye'deki ilk sahnelemesidir. Aynı zamanda Türkçeye çevrilmesinde Kamer Kartalbaş'la birlikte çalışmıştır.

Eser Karabil, Uğur Uzunel ve Can Esendal'ın canlandırdığı oyunun dramaturjisini Betül Altındal ve Tuğçe Kanbur yapmaktadır. Yönetmen yardımcılığını Mustafa Dileklen üstlenmektedir.

In'taKt, Anthony Neilson'un yazdigi "Penetratör" oyununu 26 Şubat Salı günü saat 20.30'da Şermola Performans'ta sahneleyecektir.

PENETRATÖR

Yazar: Anthony Neilson

Reji Muzaffer Aksoy

Çeviren: Kamer Kartalbaş, Muzaffer Aksoy

Dramaturji: Betül Altındal, Tuğçe Kanbur

Yönetmen Yardimcisi: Mustafa Dileklen

Max: Uğur Uzunel

Alan: Can Esendal

Dick(Dimdik): Eser Karabil

Tarih: 29 Ocak 2013

Saat: 20.30

Yer: Şermola Performans

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Penetratör: Bir Homofobi Sorgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement