Piyanist Füreya Ünal’dan Müzik Resitali - Son Dakika
Kültür Sanat

Piyanist Füreya Ünal’dan Müzik Resitali

Piyanist Füreya Ünal’dan Müzik Resitali

Dünyanın Çeşitli Ülkelerinden Ödüllü Sanatçıların Katılımıyla Kurulan 'Divan Concort Oda Orkestrası, Bursalı Sanatseverlere Unutulmaz Dakikalar Yaşattı.

20.12.2010 14:43

Dünyanın çeşitli ülkelerinden ödüllü sanatçıların katılımıyla kurulan 'Divan Concort Oda Orkestrası, Bursa'da sahne alarak dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Bursa Kent Konseyi Cam Seramik Grubu, Türkiye'nin ilk seramik sanatçılarından Füreya Koral'ın doğumunun 100. yılı anısına Müzik Eğitim Çalışma Grubu ile birlikte konser düzenlendi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda düzenlenen konsere, Bursalı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Programın başında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla önemli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Bursa Kent Konseyi'nin yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin gündemine oturduğunu belirten Pala, "31 ayrı çalışma grubu ve meclislerimizle beraber Bursa için faydalı işler yapıyoruz. 16 ayda bin 100 etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikleri düzenlerken destek veren gönüllülerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"Divan Concort Oda Orkestrasından resital'

Konuşmanın ardından sahne alan Müzik Eğitim Çalışma Grubu tarafından oluşturulan Çok Sesli Koro, mini bir konser verdi. Levent Sezgin şefliğinde seslendirdikleri eserlerle büyük alkış alan koro, dinleyenlere müzik ziyafeti çektirdi.

Daha sonra ise Colifornia'da yaşayan ve Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst Frankfurt'ta öğretim görevlisi olan Türk Piyanist Füreya Ünal, Pasifik Senfoni Orkestrası birinci keman sanatçısı Maia Jasper ve Los Angeles'te öğretim görevlisi olan klarnet sanatçısı Virgina Figuireedo'dan oluşan Divan Concort sahne alarak çağdaş müziğin yanı sıra 20. yüzyıl klasiklerini seslendirdi. Türkiye'deki konserlerini ilk seramik sanatçılarımızından Füreya Koral'ın 100. doğum yılı anısına adayan Divan Concort, Bursa'da verdiği konserle dinleyenlere keyifli anlar yaşattı. Konserde Aram Haçaturyan, Onur Nurcan, Bela Bartok, Ken Walicki ve Igor Stravinsky´den eserler seslendiren Piyanist Füreya Ünal ve Divan Concort üyeleri, konser sonunda Bursalı sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Daha sonra ise Piyanist Füreya Ünal ve Divan Consort Oda Orkestrası sahne alarak konsere katılanlara keyifli anlar yaşattı. Piyanist Füreya Ünal performansıyla beğeni toplarken, oda orkestrası da seslendirdiği eserlerle dinleyenlere güzel bir gece yaşattı.

Konserin sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala tarafından Orkestra üyelerine ve konserde emeği geçen Bursa Flarmoni Derneği ve diğer kurum ve kişilere birer teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Piyanist Füreya Ünal’dan Müzik Resitali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement