Rox ilk kez İstanbul'da! - Son Dakika
Kültür Sanat

Rox ilk kez İstanbul'da!

Rox ilk kez İstanbul\'da!

Avea; Escape to Music konserleri kapsamında İngiliz soul müziğinin en önemli isimlerinden Rox'u ilk kez Türk hayranları ile buluşturuyor.

08.12.2011 09:37

Avea'nın ana sponsorluğunda bu yıl ikincisi gerçekleşen Avea Escape To Music Konserleri; 16 Aralık Cuma, Garaj İstanbul'da, R&B ve soul müziğini kendi tarzı ve eşsiz sesiyle yorumlayan Rox ile devam ediyor.

Yarı Jamaikalı bir annenin ve yarı İranlı bir babanın çocuğu olarak Norbury'de doğan 21 yaşındaki Roxanne Tataei, 7 Haziran 2010 tarihinde piyasaya çıkan "Memoirs" albümü tüm dünyada büyük ses getirmişti. Caz ve soul şarkıları söylemeye yatkın çarpıcı sesinden dolayı müzik çevreleri tarafından ikinci Amy Winehouse benzetmesi yapılan Rox; Joni Mitchell, Lauryn Hill ve Sade'yi en büyük ilham kaynakları olarak görüyor.

Dünya basını Rox'u "müzik dehalarının hayran kaldığı ses" olarak tanıtıyor. The Telegraph, büyük bir keyifle dinlendiği son albümü için "Memories, Rox'u pop soul tacı için gerçek bir aday yapmıştır" derken, ünlü The Guardian Gazetesi ise, "Roxanne Tataei, içinde Paul Weller ve Mark Ronson gibi isimlerin de yer aldığı geniş bir hayran kitlesi edinecek kadar uzun süredir errafta... Vokalleri zarif, şarkı trip hop weepie (Page Unfolds) ya da Motown etkileşimli dans (Da As I Say) da olsa, asla hiçbir notayı ziyan etmiyor."

Bu yıl yeni grubuyla albümünü bağımsız olarak çıkarmaya hazırlanan Rox, yeni şarkıları hiç olmadığı kadar zarif, ham ve seksi olarak yine gönüllerde taht kuracak.

Rox'un en bilinen parçaları arasında I don't believe (http://www.youtube.com/watch?v=Vw7FjwLNtUM), No Going Back (http://www.youtube.com/watch?v=oFFs0DuytVw&feature=related), My Baby Left Me (http://www.youtube.com/watch?v=hXlBAadicBI) sayılabilir.

Avea Escape to Music Konserleri, 6 Ekim akşamı Manchesterlı efsanevi rock grubu "James" ile başlamıştı. Konserler, önümüzdeki aylarda da sürpriz isimler ile devam edecek.

* Biletix'ten satışa sunulan konserler hakkında ayrıntılı bilgiye www.aveakonserleri.com, facebook.com/EscapeToMusic ve twitter.com/Escape_To_Music adreslerinden ulaşmak mümkün.

*Tüm Avea'lılara biletler yüzde 20 indirimli. (İnternet üzerinden alımlarda)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Rox ilk kez İstanbul'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement