Sahilden Topladığı Taşları Boyayarak Takı Yapıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Sahilden Topladığı Taşları Boyayarak Takı Yapıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, sahilden topladığı taşları boyayarak takı ve dekoratif eşyalara dönüştüren 59 yaşındaki kadın, internet üzerinden yurt dışı siparişleri bile karşılıyor.

05.09.2015 16:36  Güncelleme: 10:44

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, sahilden topladığı taşları boyayarak takı ve dekoratif eşyalara dönüştüren 59 yaşındaki kadın, internet üzerinden yurt dışı siparişleri bile karşılıyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ağrı'da çiftçi bir ailenin kızı olan Şükran Cengiz Çelikkaya (59), ailesinin durumu nedeniyle liseyi bitirdikten sonra üniversiteye devam edemedi.

Evlendikten sonra eşi ressam Salih Cengiz ile 2008 yılında Altınoluk'a taşınan Çelikkaya, belediyenin açtığı kurslara giderek boyama üzerine eğitim aldı. Daha sonra tuval yerine taşları kullanmayı düşünen Çelikkaya, deniz kenarından topladığı farklı boyutlardaki taşlara, eşinin atölyesinde çeşitli motifler işlemeye başladı. Üzerini işlediği taşlardan kolye, yüzük gibi takılar yaparak kente gelen yerli ve yabancı turistlere satan Çetinkaya, talep fazla olunca ürünlerini internette de satışa çıkardı. Yurt dışından da sipariş alan Çelikkaya, şimdi yaptığı el ürünlerini internet üzerinden müşterilerine ulaştırıyor.

Çelikkaya, taşların bir anlamda yaşamasını istediğini ifade ederek, şöyle konuştu; "Çeşitli kurslara giderek kendimi geliştirdim. Deniz kenarında gezerken, çeşitli şekillerdeki taşlar dikkatimi çekti ve ve taşları yaşanır hale getirmek istedim. Deniz kenarına gidiyorum, herkes denizde yüzerken ben sanatımla birleştirebileceğim taşları topluyorum. Bunları kolye, yüzük, anahtarlık, magnet yapıyorum, herkesin evine bir sanat eseri girsin istiyorum, taşları bir şekilde yaşatmak istiyorum."

Çelikkaya, bu şekilde hem sanata hem de ailesinin geçimine katkıda bulunduğunu dile getirdi. Şükran Cengiz Çelikkaya'nın eşi Salih Cengiz ise eşinin sanatı sevdiğini ifade ederek, taşa işlediği motiflerin yerli yabancı turistler tarafından çok beğenildiğini söyledi.

Sahilden Topladığı Taşları Boyayarak Takı Yapıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sahilden Topladığı Taşları Boyayarak Takı Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement