Şan Tiyatrosu Kadrosu 28 Yıl Sonra Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Şan Tiyatrosu Kadrosu 28 Yıl Sonra Buluştu

Şan Tiyatrosu'nda görev alan pek çok isim, 28 yıl aradan sonra yeniden bir araya geldi.

11.11.2015 23:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şan Tiyatrosu'nda görev alan pek çok isim, 28 yıl aradan sonra yeniden bir araya geldi.

Günay Restoran'da düzenlenen "Geleceğe Dönüş" gecesinde, Şan Tiyatrosu kurucusu Egemen Bostancı ile ünlü sanatçılar Adile Naşit, Turgut Boralı, Zeki Alasya ve Metin Serezli anıldı.

Geceye katılan sanatçı Erol Evgin, Şan Tiyatrosu dönemine ilişkin, "1980 yılıydı. 'Hisseli Harikalar Kumpanyası' adlı müzikalle, Şan Sineması'nda perdeleri açmıştık. 2 yıl oynadık o müzikali. Sonra 'Şen Sazın Bülbülleri' müzikalini bir yıl oynadık. Şan, sinemadan tiyatroya dönüştü o arada. İstanbul kültür sanat aleminin çok özel yıllarıydı" ifadelerini kullandı.

Bu çalışmanın mimarı Egemen Bostancı'yı rahmetle andığını dile getiren Evgin, "Çok kaliteli işler yapıldı orada. Kitleye yönelik işlerdi. İçinde sanat barındıran hem de popüler olan gösterilerdi ve çok büyük sükse yaptı İstanbul'da. Sonra Ankara, İzmir gibi birçok kenti de dolaştık. Benim sanat yıllarımın çok renkli zamanlarıydı. Ben o zaman bir pop stardım. Biraz da risk alarak, bir müzikal oynadım. Haldun Dormen'in yazıp yönettiği oyunlardı ikisi de. Haldun Dormen'in de çok büyük katkıları vardır" dedi.

Dormen: "Şan Tiyatrosu benim için çok önemli"

Yönetmen ve oyuncu Haldun Dormen, 15-16 yıldır görmediği arkadaşlarını tekrar görmenin çok keyifli olduğunu aktararak, "Şan Tiyatrosu benim için çok önemli. Çünkü benim ikinci kariyerimi başlattı. O dönem bir süre tiyatro yapamadım. Kimse bana teklifte bulunmadı. Ama Egemen Bostancı çıktı ve bana teklif yaptı. İkinci kariyerimi başlatan adam olarak görüyorum ben onu" diye konuştu.

Şarkıcı ve besteci Coşkun Sabah, düzenlenen etkinlikle o yıllara geri döndüğünü ve zaman tünelinin içindeymiş gibi hissettiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bu akşam, hem mutlu hem sevinçli hem duygulu bir akşam. 20-30 yıldır görmediğim arkadaşları gördüm. Çok duygusal bir gece diyebilirim. Ben üç müzikal yaptım. Müthiş yıllardı, kaliteli yıllardı. Ertem Eğilmez ve Metin Akpınar sahneye koyan yönetmenlerimizdi. Onların kurgusuyla çok güzel işler çıkardık. Bir jenerasyon, bir nesil onlarla eğlendi. Dolu doluydu."

Her akşam bin 300 kişinin geldiğine dikkati çeken Sabah, "11-12 gün sonrasına bilet satılırdı. Bu gerçekler altında 'neden bugün böyle değil' diyebiliyoruz. 2015-2016'da da bunları yaşasak ne güzel olur" ifadelerine yer verdi.

Sayın: "Farklı bir sanatsal gösteriyi sergilemek çok müthiş bir şeydi"

Sinema oyuncusu ve ses sanatçısı Emel Sayın da Şan Tiyatrosu'nun kendi meslek yaşantısında çok önemli bir dönem olduğuna vurgu yaptı.

O yılların "altın yıllar" olduğunu kaydeden Sayın, "Çok güzeldi. Müzikaller dönemiydi. Müzikal yapmak, yazmak kolay bir şey değil. Üstelik sanat müziği olunca daha da zor ama biz bunu yaptık ve çok başarılı oldu. Çok ilgi görüyordu. Farklı bir sanatsal gösteriyi sergilemek çok müthiş bir şeydi. Hiç unutamam" diye konuştu.

Sanatçı Ahmet Özhan ise Egemen Bostancı'nın kendi hayatında, kariyeri adına "Güldeste Konserleri" başlığıyla hem çalışma hayatını hem de düşüncelerini sahneye aktarma aşamalarını yaşadığı çok önemli bir dönemeç olduğunu söyledi.

Geceye ayrıca Halit Kıvanç, Lale Belkıs, Gencay Gürün, Ayten Gökçer, Demet Akbağ, Perran Kutman, Kayhan Yıldızoğlu, Nükhet Duru, Fuat Güner ve Özkan Uğur gibi ünlü isimler de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şan Tiyatrosu Kadrosu 28 Yıl Sonra Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement