Seîdiyan, Metal Heykel Sergisi'nin İkincisini Açıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Seîdiyan, Metal Heykel Sergisi'nin İkincisini Açıyor

Seîdiyan, Metal Heykel Sergisi\'nin İkincisini Açıyor

Diyarbakır Sur içindeki atölyesinde, atık metallerden işlediği heykellerle sergi açan Seywan Seîdiyan, bu kez Mardin Müzesi Sanat Galerisi'nde sergi açacak.

08.09.2015 15:03

Diyarbakır Sur içindeki atölyesinde, atık metallerden işlediği heykelleri ile daha önce Cegerxwîn Kültür Merkezi'nde bir sergi açan Seywan Seîdiyan, Mardin Müzesi'nin davetlisi olarak, Mardin Müzesi Sanat Galerisindeki Metal Heykel Sergisinin hazırlıklarını tamamladı.

Mardin'de 70 dolayında eserini sergileyecek olan Seîdiyan, eserlerinde portreler, kuşlar, insanlık halleri, çocuklar ve doğada yer alan türlü canlılara hayat veriyor. Hurdacılardan ve sanayide bulup satın aldığı metal atıklarına, beklenmedik bir zerafet ve hafiflik veren Seîdiyan'ın eserleri, hayatın ve doğanın teğet geçtiğimiz anları üzerine yeniden düşünmemizi sağlıyor.

Seîdiyan'ın metal heykelleri hem verdikleri duygu, hem de beklenmedik malzemelerden oluş hikayeleri ile sizleri şaşırtacak. Seîdiyan, Mardin'in ardından Diyarbakır'da ikinci bir sergi açmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Heykel çalışmaları dışında resim, grafik ve edebiyat alanında da eserler veren Seîdiyan, unutulmaya yüz tutmuş bir Kürt geleneği olan Karanfilli Elmayı yeniden canlandırarak kültür dünyasına armağan etmesiyle de bilinmektedir. Yarın açılışı gerçekleşecek olan Seywan Seîdiyan Metal Heykel Sergisi 8-30 Eylül tarihleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Seîdiyan, Metal Heykel Sergisi'nin İkincisini Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement