Sevgililer Günü'nde Romantik Melodiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Sevgililer Günü'nde Romantik Melodiler

Sevgililer Günü\'nde Romantik Melodiler

Bilkent Senfoni Orkestrası "Sevgililer Günü Konseri"nde Rus Romantiklerin eserleri seslendirilecek.

08.02.2012 16:47

Bilkent Senfoni Orkestrası'nın 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleştireceği "Sevgililer Günü Konseri"nde Rus Romantiklerin eserleri seslendirilecek. Missak Baghboudarian'ın yöneteceği konsere genç kuşak viyolonsel sanatçılarımızdan Efe Baltacıgil solist olarak katılıyor.

"Muhteşem tonu, güçlü kişiliği ve etkileyici derinliği" ile dikkat çeken Efe Baltacıgil viyolonsel literatürünün en önemli eserlerinden Çaykovski'nin "Op.33, Bir Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler" ve Dvorak'ın "Bohemya Ormanlarından, Op.68, No.5, Sessiz Koru"yu icra edecek. BSO ayrıca Rimski-Korsakof'un "Mayıs Gecesi Uvertürü" ile Çaykovski'nin "Romeo ve Juliet Fantezi Uvertür" başlıklı eserlerini seslendirecek.

Efe Baltacıgil 5 yaşında keman çalarak başladığı müzik hayatına 7 yaşından itibaren viyolonsel ile devam etti. 1998'de Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı'ndan mezun oldu, 2002 yılında Philedelphia The Curtis Institute of Music'den "Sanatçı Diploması"nı aldı. Burada bizzat okulunun verdiği Jacqueline DuPré bursu ile Peter Wiley ve David Soyer ile çalıştı.

Baltacıgil özellikle 2005 yılında piyanist Emanuel Ax ile Beethoven'in 1. Viyolonsel Sonatı'nı 10 dakikalık prova ile Philedelphia Orkestrası konserinde seslendirdiği zaman dinleyiciler ve eleştirmenler tarafından büyük coşku ile karşılanmıştır. The Philadelphia Inquirer gazetesi bu konser sonrası sanatçı için "Baltacigil oldukça kişisel bir solist. Muhteşem tonu, güçlü kişiliği ve etkileyici derinliği, sanatı için büyük bir kariyer sunmakta" demiştir.

2005 yılında Uluslararası Genç Konser Solistleri seçmelerini kazanmış, Peter Jay Sharp Ödülü'ne layık görülmüştür. Bu başarısı ona Aralık 2005'te New York'ta ilk kez sahneye çıkma olanağı vermiş, daha sonra kazandığı Sahne Sanatları Toplumu Ödülü de 2006'da Washington DC'deki ilk konserini gerçekleştirmesini sağlamıştır.

Isaac Stern'i anma töreninde Brahms Altılı'yı Pinchas Zukerman, Midori ve Yo-Yo Ma ile Carnegie Hall'da seslendirmiş, daha sonra Yo-Yo Ma'nın İpek Yolu Projesi'nde yer almıştır. Sanatçı ayrıca Otto-Werner Mueller yönetiminde Curtis Oda Orkestrası ile Schumann'ın Viyolonsel Konçertosu'nu seslendirmiştir. Musician from Marlboro ile konser turnesi yapmıştır. Efe Baltacıgil Lincoln Center Oda Müziği Topluluğu üyesidir.

Missak Baghboudarian, ilk kez 1994 yılında sahneye çıkmış, ardından 1997-2002 yılları arasında, İtalya'da, Julius Kalmar'dan orkestra yöneticiliği dersleri almış, H. Handt, D. Pascu, M. Beck, Carl St. Clair, Jorma Panula ve Riccardo Muti'nin ustalık sınıflarına katılmıştır.

Floransa Amadeus Orkestrası ile, Toskana Bölgesi'nin (Floransa, Chianciano, Vicchio, Poggibonsi gibi) çeşitli kentlerinde konserler yönetmiştir. Ayrıca, Forli Bruno Maderna Senfoni, Milano Hans Swarowsky, Bükreş Ulusal Akademi, Sofya Yeni Filarmoni, Pasifik Senfoni, Dominik Cumhuriyeti Ulusal Senfoni, Grunbunden Kammerphilharmonie ve Cezayir Ulusal Senfoni Orkestralarını da yönetmiştir. Lübnan, Bahreyn, Ürdün, Umman, BAE, Türkiye, İtalya, Suriye ve Cezayir'de pek çok konser vermiştir.

Armen Babakhanian, Galina Vartcheva, Ghazwan Zerkly, Kinan Azmeh, Raji Sarkis, Daniele Giorgi, Bassam Nashawati, Gloria Scalchi, Riccardo Savdiford gibi uluslararası solistlerle çalışmıştır.

2006 yılında, Berlin Konzerthaus'da, Young-Euro-Classic Festivali'nde, Yüksek Müzik Enstitüsü Orkestrası'nı yönetmiştir. 1998 yılında İtalya'da, "Cantiere Musicale di Toscana"nın kurucu üyeleri arasında yer almıştır. 1998–2006 yılları arasında, İtalya'da, "Estate Regina" Festivali'nin -Montecatini Terme- koordinatörlüğünü yapmıştır. 2010 yılında, İtalya Devlet Başkanı tarafından "Stella della Solidarietà Italiana" Şeref Madalyası ile onurlandırılmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Sevgililer Günü'nde Romantik Melodiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement