Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi

Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi

Siirt'te düzenlenen 6. Uluslararası Kısa Film Festivali, 'Kalbimiz Gazze'de' temasıyla gerçekleştirildi. Festivalde 45 farklı ülkeden 298 kısa metrajlı film gösterildi. Ödüller ise 'Karatavuk', 'Gelenek' ve 'Night Of The Universe' filmlerine verildi.

03.11.2023 19:52  Güncelleme: 20:11

SİİRT'te bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle de 'Kalbimiz Gazze'de' temasıyla başlayan 'Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali', sona erdi.

Siirt Valiliği'nin himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Siirt Belediyesi ve Siirt Üniversitesinin destekleri ili 'Kalbimiz Gazze'de' temasıyla düzenlenen 6'ncı Siirt Uluslararası Film Festivali'nin, Kurtalan ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda kapanış töreni düzenlendi. Törene Vali Kemal Kızılkaya, AK Parti Milletvekili Mervan Gül, festivalin onursal başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, yönetmen Ahmet Bikiç, film yönetmenleri ve öğrenciler katıldı.

Festivale 45 yabancı ülkeden toplam 298 kısa metrajlı film katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirmelerin ardından, 1'incilik ödülü 'Karatavuk' kısa filmiyle yönetmen Zeynep İncetekin'in, 2'ncilik ödülü 'Gelenek' kısa filmiyle yönetmen Ali Rıza Bayazıt'ın, 3'üncülük ödülü de 'Night Of The Universe' (Evrenin Gecesi) kısa filmi ile İranlı yönetmenler Ramin Farzaneh ve Parisa Sedaeiazar'ın oldu.

Tören, ödül plaketlerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement