Sümerler nerede, kaç yılında yaşadı? Sümerler neyi buldu? - Son Dakika
Kültür Sanat

Sümerler nerede, kaç yılında yaşadı? Sümerler neyi buldu?

Sümerler nerede, kaç yılında yaşadı? Sümerler neyi buldu?

Sümerler, tarih öncesi döneme ait bir uygarlık olarak bilinir. Bu antik uygarlık, bugünün dünyasında hala etkilerini gösteriyor ve Sümerlerin bıraktığı miras, insanlığın tarihinde önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor. Peki, Sümerler nerede, kaç yılında yaşadı? Sümerler neyi buldu? İşte detaylar...

15.11.2023 09:28  Güncelleme: 09:32

Tarih sahnesinde önemli bir yere sahip olan Sümerler, Mezopotamya'nın bereketli topraklarında filizlenen bir uygarlıktır. Mezopotamya'nın güneyinde, bugünkü Irak'ın güneyinde yaşamışlardır.İşte Sümerlerin kim olduğu, nerede yaşadığı ve ne gibi önemli keşiflere imza attığına dair detaylar...

SÜMERLER KİMDİR?

Sümerler, tarih boyunca önemli bir medeniyet oluşturan, Mezopotamya'nın güneyinde, günümüz Irak'ının büyük bir bölümünü kapsayan topraklarda yaşamış bir antik halktır. M.Ö. 4. binyılın başlarına kadar uzanan köklü bir geçmişe sahiptirler.

SÜMERLER NEREDE YAŞADI?

Sümerler, tarih sahnesine Mezopotamya'nın güneyinde, Fırat ve Dicle nehirleri arasında kalan bölgede ortaya çıktı. Bu bölgeler günümüz Irak'ının büyük bir kısmını içerir ve Sümerler, bu verimli topraklarda tarım, hayvancılık ve ticaretle uğraşarak zengin bir medeniyet kurmuşlardır.

SÜMERLER NEYİ BULDU?

Sümerler, bir dizi önemli keşifle bilinirler. En önemli başarılarından biri, ilk yazılı dil olan Sümerce'yi geliştirmeleridir. Ayrıca, çivi yazısı adı verilen yazı sistemini oluşturarak bilginin kalıcı bir şekilde kaydedilmesine katkıda bulunmuşlardır. Sulama sistemleriyle tarım alanında da büyük başarılar elde etmişler ve tekerleği icat etmişlerdir. Sümerler aynı zamanda, matematiksel konseptlerde gelişmişler ve birçok bilim dalında temel atarak medeniyetin ilerlemesine öncülük etmişlerdir.

Son Dakika Kültür Sanat Sümerler nerede, kaç yılında yaşadı? Sümerler neyi buldu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement