Sur Belediyesi Kütüphanesine Kitap Hediyesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Sur Belediyesi Kütüphanesine Kitap Hediyesi

Sur Belediyesi Kütüphanesine Kitap Hediyesi

Diyarbakırlı İş Adamı Davut Ökütçü ve Şeyhmus Diken ve Sur Belediyesi'ne bağlı kütüphaneye kitap armağan etti.

26.05.2015 20:16

Diyarbakırlı İş Adamı Davut Ökütçü ve Yazar Şeyhmus Diken kendi imkânları ile toparladıkları 335 adet kitabı, Sur Belediyesi'ne bağlı Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi'ne hediye etti.

Diken'in hazır bulunduğu etkinliğe Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, Eş Başkan Yardımcısı M. Ali Altınkaynak ve yazar Leyla Aytek katıldı. Davut Ökütçü'nün kütüphane için gösterdiği çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade eden Fatma Şık Barut, hastalığından ötürü katılamadığını belirtti. Kendisine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak konuşmasına devam etti. Şık Barut, "Sekiz yıldır Sur'da bu çocuk kütüphanemiz var. Bizim önceliğimiz olan kesimlerden biri de çocuklarımızdır. Hep diyoruz ya çocuklarımız yarınlarımız, geleceğimizdir. Ve bu yarınlarımıza, geleceğimize bizim verebileceğimiz, sunabileceğimiz en değerli şey de bilgidir. Bu bilgiyi de biz kütüphanelerimizle elimizden geldiğince çocuklarımıza ulaştırmaya ve buralardan faydalandırmaya çalışıyoruz. Bugün gelen 335 kitabında çok büyük katkısı olacaktır. Buradan şöyle bir çağrıda da bulunalım herkesi buraya katkı vermeye ve kitap bağışlamaya çağırıyoruz. Çünkü gerçekten burada Sur İçi'nde ki çocukların büyük bir kısmı bu kütüphanemizden faydalanıyor. Bundan dolayı kakışı olan herkese teşekkürlerimizi sunalım" dedi.

"Belediye Olarak 900 Kitap Kütüphanelerimiz İçin Satın Aldık"

Şık Barut, "Amed Kitap Fuarı'ndan 900 kitap satın aldık. Kürtçe, Türkçe ve çocuklara yönelik kitaplarımız olmak üzere, bir kısmını Davut Ökütçü, bir kısmı Melih Ahmet ve bir kısmı da bizim Bağıvar'da bulunan kütüphanelerimize göndereceğiz, çocuklarımızın faydalanması için. Bizim zaten çocuk kütüphanelerini daha da çok geliştirmek ve teknoloji ile bütünleştirmek adına çalışmalarımız sürüyor. Yine bir program sisteme geliştirmeye çalışıyoruz kütüphanemizde beş bin veya on bin kitabı bulacak şekilde. Yine 0-3 yaş, 6 yaş okuma öncesi çocuklarımıza göre de ayrıca bir bölüm oluşturmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Diken, kütüphanenin Sur Belediyesi tarafından Mayıs 2007'de görkemli bir şekilde açıldığını hatırlatarak bu tür çalışmaların yaygınlaşması gerektiğini ifade etti. Diken, "Sur Belediyesi'nin bu tip uzmanlık isteyen kütüphanelere ihtiyacı var. Özelliklede Kürt Hareketi ve Kürt Siyasi Mücadelesi açısından çocuklara, kadınlara ve gençlere yönelik bu tip aktivasyonlara cidden ihtiyacı var. Dolayısıyla Sur Belediyesi o tarihte hassas bir yaklaşım göstererek bu çocuk kütüphanesini oluşturdu. İyi ki de oluşturdu. Bugün de bir vefa örneği göstererek bu kütüphanenin oluşumunda çok büyük katkıları olan Sayın Davut Ökütçü sekiz yıl sonra, her Diyarbakır'a geldiğinde de çocuk kütüphanesini mutlaka ziyaret eden Davut Ökütçü, beş yayın evinden seçilmiş 335 kitapla Sur Belediyesi Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi'ne kitap katkısını sundu. Kendisine yazar kimliğimle ve onun dostu olarak bugün burada onu temsilen bulunmak adına Sayın Davut Ökütçü'ye ve Eş Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Sur Belediyesi Kütüphanesine Kitap Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement