Talat Sait Halman Çeviri Ödülü" Başvurular Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Talat Sait Halman Çeviri Ödülü" Başvurular Başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl dördüncüsü takdim edilecek "Talat Sait Halman Çeviri Ödülü" başvuruları başladı.

05.09.2018 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl dördüncüsü takdim edilecek "Talat Sait Halman Çeviri Ödülü" başvuruları başladı.

Nitelikli edebiyat çevirilerini desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikte, eserler yazar Doğan Hızlan başkanlığındaki Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek.

Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı olan ve dört yıl önce vefat eden Talat Sait Halman anısına başlatılan "Talat Sait Halman Çeviri Ödülü" nün sahibine 20 bin lira destek sağlanacak.

Ödülün sahibi, Sevin Okyay, Ayşe Sarısayın, Yiğit Bener ve Kaya Genç'ten oluşan Seçici Kurul tarafından aralık ayında açıklanacak.

"Talat Sait Halman Çeviri Ödülü" için yayınevleri veya çevirmenler tarafından öykü ve roman türünde yapılan başvurular, 28 Eylül'e kadar kabul edilecek.

Geçen yıl verilen ödüle, James Joyce'un "Finnegans Wake" eserinin "Finnegan Uyanması" çevirisiyle Fuat Sevimay layık görülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Talat Sait Halman Çeviri Ödülü' Başvurular Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement