Tarihi Evler Turizme Kazandırılmayı Bekliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarihi Evler Turizme Kazandırılmayı Bekliyor

Tarihi Evler Turizme Kazandırılmayı Bekliyor

Mersin'in turistik ilçelerinden Silifke'de, sivil mimarlık örneği olarak tescillenmiş tarihi evlerin turizme kazandırılması isteniyor Belediye Başkanı Öngel: "Kültür ve Turizm Bakanlığı, tescilli binaların onarımı için kredi veriyor.

24.02.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN HASKAN - Akdeniz kıyısında bulunan turistik ilçelerden Silifke'de, sivil mimarlık örneği olarak tescillenmiş tarihi evlerin turizme kazandırılması istendi.

İlçe merkezinde 1920'li yıllarda yapılan 15 ev, tarihi yapısıyla dikkati çekerken, binalar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da tescillendi.

Evlerin özel mülkiyet olması nedeniyle onarımlarının yapılmasında bazı aksaklıklar yaşanırken, yapıların turizme kazandırılmasının ilçe ekonomisine katkı sunacağı belirtiliyor.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz kıyısında bulunan ilçenin, önemli tarihi ve turistik değerleriyle ön plana çıktığını, kentin turizm potansiyelinin üst seviyede değerlendirilmesini istediklerini söyledi.

Kentte 15'i tescilli çok sayıda tarihi ev bulunduğunu anlatan Öngel, bu yapıların turizme kazandırılmasını istediklerini ancak özel mülkiyet olması nedeniyle çalışma yapmakta sıkıntı çektiklerini kaydetti.

Mülk sahiplerine çağrıda bulunan Öngel, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, tescilli binanın onarımı için kredi veriyor. Mülkiyet sahipleri bu krediden yararlanarak, gerekli izinleri alıp, binalarını onardıktan sonra işletmeye açabilir. Binaların cephesinde mimarisi bozulmadan iyileştirme yapılabilir. Taşucu Caddesi'nde bu şekilde binalarını kafe olarak işleten kişiler var. Diğer binaların da bu şekilde turizme kazandırılıp, kent ekonomisine katkı sunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Binalarını kullanmak istemeyen vatandaşların belediyeye bağışlayabileceğini anlatan Öngel, şöyle devam etti:

"Bazı vatandaşlarımız tarihi binalarının mülkiyetini ücretsiz belediyemize bağışladı. Biz de bu binaları restore ederek, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz tahsis ettik. Bu kapsamda da Mürivet Hanım Konağı'nı restore edip, Engelliler Derneği'ne ücretsiz tahsis ettik. İkinci bir tarihi binanın da restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kısa sürede bir sivil toplum kuruluşuna tahsis edeceğiz."

Silifke Belediyesinin Tarihi Kentler Birliği üyesi olduğunu hatırlatan Öngel, "Tarihi Kentler Birliği üyesi bir belediye olarak bu tür binaların turizme kazandırılması amacıyla çalışma yapıyoruz" dedi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tarihi Evler Turizme Kazandırılmayı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement