Tarkan Karakaya 'Hayat' Albümü ile Müzik Marketlerde - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarkan Karakaya 'Hayat' Albümü ile Müzik Marketlerde

Tarkan Karakaya \'Hayat\' Albümü ile Müzik Marketlerde

Bir albatros uçuşu "HAYAT" albümü 27 senedir biriktirdiklerimizin içinden süzülmüş bir okyanus esintisidir.

16.12.2013 14:10

TARKAN KARAKAYA bir albatros uçuşu 'HAYAT' Albümü ile müzik marketlerde

'Rock Müziğinde denizden gelen doksanlar esintisi''Dramatik ölümler HAYAT'ı doğurdu'

Bir albatros uçuşu "HAYAT" albümü 27 senedir biriktirdiklerimizin içinden süzülmüş bir okyanus esintisidir. Elimizden geldiği kadar çalıp söylemeye çalıştık…

TARKAN KARAKAYA

Müzik sektörüne alternatif tarzda albümler sunan On Air Yapım'dan çıkan Tarkan Karakaya' nın ilk solo albümü bir albatros uçuşu 'HAYAT' geçtiğimiz hafta müzik raflarında yerini aldı.
Tarkan Karakaya, 27 yıllık bir birikimin ürünü olan 'HAYAT' albümünü, hayatındaki önemli kişilerin trajik ölümleri sonucunda doğan bir 'Hayat' dokunuşu olarak, dinleyenlerin beğenisine sunuyor... Yaşamının en önemli anlarını bir albümde toplamış olan Tarkan Karakaya, yaptığı müziğin hayatın içinde bir derdi olanlara ulaşacağını ve onlarla buluşmayı düşünerek yaptığını dile getiriyor.
1968 yılında doğan Tarkan Karakaya'nın çocukluğu, Üsküdar Paşalimanı'nda geçti. Müziğe olan ilgisi ona denizci olan babasından bulaştı. Okul yıllarında gitar çalmaya başladı. Sonrasında İstanbul Radyosu Gençlik korosunda eğitim aldı.

Beste yapmaya, 1984 yılında girdiği (Y.D.O) İTÜ Denizcilik Fakültesinde başladı. Okuldaki arkadaşlarıyla beraber önce Casiopeia, sonrasında Albatros gruplarını kurdu.

1986 yılında, 18 yaşındayken babasının çalıştığı Türk bandralı petrol tankeri (Atlas–1) Basra Körfezi'nde İran jetleri tarafından vuruldu ve babası şehit oldu. Bu olay sonrasında müziğe daha da sarıldı ve HAYAT'ı yazmaya başladı. Tamamlayamadığı bestesine, 2001 yılında yakın dostu YAVUZ ÇETİN' in vefatı ile devam etti, fakat yine bitiremedi. Son olarak yakın dostu Kaptan Hayrettin Uzun'un vefatı ile HAYAT iki gecede bitmişti.

Ve 27 yıl gibi uzun bir aradan sonra 2013 yılında ON AIR' in yapımcılığında eski ve yeni parçaların derlemesinden oluşan bir albatros uçuşu 'HAYAT' isimli albümünü tamamladı.

Albümde kendi yazdığı 9 tane beste ile 2 tanesi Albatros'u beraber kurduğu dostu, kardeşi Levent Baktır'a ait 11 parça bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tarkan Karakaya 'Hayat' Albümü ile Müzik Marketlerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement