Tdk'nın Kürtçe Sözlüğü İlgi Gördü - Son Dakika
Kültür Sanat

Tdk'nın Kürtçe Sözlüğü İlgi Gördü

Tdk\'nın Kürtçe Sözlüğü İlgi Gördü

TDK, çalışmalarına 1,5 yıl önce başlayarak tamamladığı Kürtçe sözlüğü Diyarbakır'daki kitap fuarında vatandaşların beğenisine sundu Türkçe Kürtçe bölümü 12 bin, Kürtçe Türkçe bölümü de 13 bini aşkın madde başlığı içeren sözlük, fuarı ziyaret edenlerin ilgisini çekti.

24.05.2014 11:23

Türk Dil Kurumu (TDK)  çalışmalarına 1,5 yıl önce başlayarak tamamladığı Kürtçe sözlük Diyarbakır'daki kitap fuarında yerini aldı.

Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'nin (TÜYAP) 150 yayınevi ve bazı sivil toplum kuruluşların desteğiyle düzenlediği kitap fuarında satışa sunulan Kürtçe sözlük, Türkçe-Kürtçe bölümü 12 bin, Kürtçe-Türkçe bölümü de 13 bini aşkın madde başlığı içeriyor.

Fuarda Kürtçe sözlüğün satışa sunulduğu TDK Kitap Satış Standının sorumlusu Ahmet Akdemir, sözlüğün, kitap meraklılarının büyük ilgisini çektiğini söyledi.

Sözlüğü inceleyen meraklıların, olumlu yönde görüş belirttiğini dile getiren Akdemir, şöyle dedi:

"Standın ilgi görmesine neden olan TDK'nın Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan sözlüğüdür. Vatandaşların duygulanarak kitabı öptüğünü gördüğümde bende duygulandım. Oturup kendileriyle sohbet ettiğimde ise bu sözlüğün ayrı bir güzellik olduğunu anlattılar. Sözlüğün fiyatı 12 liradan satışa sunuldu. Ancak fuar dolayısıyla yüzde 50 indirim uygulanıyor. Fuara yaklaşık 600 sözlük getirdik, yarısından fazlası satıldı. Fuarın sonuna kadar tüm sözlüğün biteceğini tahmin ediyorum."

TDK'nın standını gezen Nuri Erkal ise Kürtçe sözlüğün piyasaya sürülmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Türkçe'yi çok sevdiğini, Kürtçe'yi ise çevresinden öğrendiği kadar bildiğini anlatan Erkal, "Keşke Kürtçe dil eğitimi de alarak anadilimizi öğrenebilsem. Barışın, sevginin ve mutluluğu yakalamanın yolu Türkçe ve Kürtçe'nin birbirini yakalamasıyla olur" diye konuştu.

Kürtçe sözlüklerin daha önce başka kurumlarca hazırlandığını anımsatan emekli öğretmen Mehmet Yokuş da TDK'nın Kürtçe sözlük hazırlamasının saygı değer bir davranış olduğunu vurguladı.

Fuar, 25 Mayıs'a kadar açık kalacak. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tdk'nın Kürtçe Sözlüğü İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement