TİKA Herat Ofisi, Afganistan'da Gençler Arasında Şiir ve Makale Yarışması Düzenledi - Son Dakika
Kültür Sanat

TİKA Herat Ofisi, Afganistan'da Gençler Arasında Şiir ve Makale Yarışması Düzenledi

TİKA Herat Ofisi, Afganistan\'da Gençler Arasında Şiir ve Makale Yarışması Düzenledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Ofisi, Afganistan'da 70'den fazla Heratlı gencin katıldığı şiir ve makale yarışması düzenledi. Yarışmada Türkçe, Farsça, Peştuca, Özbekçe ve Türkmen Türkçesiyle kabul edilen eserler akademisyenler tarafından değerlendirildi ve ödüller verildi.

12.11.2023 17:27  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Ofisi, Afganistan'da 70'den fazla Heratlı gencin katıldığı şiir ve makale yarışması düzenledi.

TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın kültürel faaliyetlere önem verdiğini belirterek, Yaran-ı Şeffaf Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği işbirliği ile "Gençlerin Gözünden Kalkınma Konulu Şiir ve Makale Yarışması" adlı bir kültürel faaliyet gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Deniz, Türkçe, Farsça, Peştuca, Özbekçe ve Türkmen Türkçesiyle kabul edilen eserleri akademisyenlerden oluşan jürinin değerlendirdiğini ve her iki kategoride ilk üçe girenlere de sertifika ve ödül verildiğini aktardı.

Ödül törenine Türkiye'nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan ile çok sayıda Heratlı akademisyen ve gencin katıldığını belirten Deniz, birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet ve üçüncülere de akıllı telefon takdim edildiğini söyledi.

Heratlı gençlerin etkinlikten memnun kaldığını anlatan Deniz, "Herat eğitim ve kültür açısından potansiyeli olan bir şehir. Ancak halihazırda sosyal ve kültürel durgunluğa karşı gençleri teşvik etmek ve ülkenin sorunlarını üzerine düşünmelerini desteklemek gerekiyor. Bu nedenle kalkınma konulu şiir ve makale yarışması düzenledik. Yarışmamıza olan ilgi de ümit verici." dedi.

Deniz, eserlerin kitap haline getirilip davetlilere dağıtıldığını sözlerine ekledi.

Yarışmaya 70'den fazla Heratlı genç katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat TİKA Herat Ofisi, Afganistan'da Gençler Arasında Şiir ve Makale Yarışması Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement