Tiyatro Sanatçısı Uluergüven'in Vefatı - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatro Sanatçısı Uluergüven'in Vefatı

Tiyatro Sanatçısı Uluergüven\'in Vefatı

Aydın'da yaşamını yitiren Uluergüven'in cenazesi, yakınları tarafından morgdan alınıp İstanbul'a götürülmek üzere yola çıkarıldı Selçuk Uluergüven'in oğlu Emre Uluergüven: "Ailece üzgünüz. Türk tiyatrosu, iyi bir oyuncusunu kaybetti.

08.01.2014 20:00

Aydın'da tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden tiyatro, televizyon dizisi ve sinema oyuncusu Selçuk Uluergüven'in cenazesi, toprağa verileceği İstanbul'a götürülmek üzere yakınları tarafından morgdan alındı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan cenazeyi teslim alan Selçuk Uluergüven'in oğlu Emre Uluergüven, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının 2,5 aydır yoğun bakımda tutulduğunu hatırlattı.

Babasının cenazesini, Kadıköy Belediyesinin gönderdiği araçla İstanbul'a götüreceklerini belirten Uluergüven, şöyle konuştu:

"Cuma günü saat 10.00'da Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi'nde babam için bir tören düzenlenecek. Ardından öğle vakti Karacaahmet'teki Şakirin Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Oradan da Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, rahmetli kardeşimin mezarının yanına defnedilecek. Ailece üzgünüz. Türk tiyatrosu, iyi bir oyuncusunu kaybetti. Türk tiyatrosunun başı sağ olsun."

- Komşularından helallik alındı

Morgdan dualarla alınan Selçuk Uluergüven'in cenazesi daha sonra Aydın'da Efeler Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Evinin önünde oğlu ile baş sağlığı dileklerini kabul eden ve gözyaşlarına hakim olamayan sanatçının 40 yıllık eşi Türkan Uluergüven, "Kendimde değilim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Selçuk'u uğurlamak o kadar zor ki anlatamam. Bir sanatçıyı uğurlamak gerçekten çok zormuş. Ne annemde ne babamda böyle olmamıştı. Hele son zamanlarında oyun yapamayınca oynayamayınca çok üzülmüştü" dedi.

Cenaze, sanatçının komşularından helallik alınmasının ardından alkışlar eşliğinde cenaze nakil aracıyla İstanbul'a götürülmek üzere yola çıkarıldı. Emre Uluergüven de bu araçla İstanbul'a gitti.

Türkan Uluergüven ve akrabaları ise yarın uçakla İstanbul'a hareket edecek. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatro Sanatçısı Uluergüven'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement