Tschiller: Off Duty" Almanya'da Vizyona Giriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Tschiller: Off Duty" Almanya'da Vizyona Giriyor

Oyuncular Özgür Emre Yıldırım ve Berrak Tüzünataç'ın da rol aldığı "Tschiller: Off Duty", 4 Şubat'ta Almanya'da vizyona giriyor.

02.02.2016 12:55

Oyuncular Özgür Emre Yıldırım ve Berrak Tüzünataç'ın da rol aldığı "Tschiller: Off Duty", 4 Şubat'ta Almanya'da vizyona giriyor.

Çekimlerinin önemli bölümü geçen yıl İstanbul'da yapılan filmin galası, Yıldırım ve Tüzünataç'ın da katılımıyla 3 Şubat'ta Berlin'de yapılacak.

Filmde Almanya'da yaşayan oyuncular Erdal Yıldız ve Fahri Yardım da yer aldı.

"Karadayı" dizisinden tanınan Özgür Emre Yıldırım, "Süleyman Şeker" tiplemesiyle filmin ana karakterlerinden birini canlandırdı.

Filmin yönetmenliğini ise Christian Alvart üstlendi.

Til Schweiger İstanbul'u anlattı

Filmin yapımcılarından ve başrol oyuncusu Til Schweiger, gala öncesinde çekimler sırasında yakından tanıdığı İstanbul'u anlattı.

Til Schweiger filmin bir kısmının İstanbul'da çekilmesinin kendi fikri olduğunu ifade ederek, İstanbul'un "bambaşka bir dünya ve inanılmaz bir kulis" olduğunu kaydetti.

Türkiye'de çok etkileyici oyuncular olduğuna işaret eden Schweiger, ancak çekim yapmaya karar vermelerine İstanbul'un büyüleyici mekanlarının sebep olduğunu belirtti.

İstanbul'u daha önce sadece resimlerden ve hikayelerden tanıdığını anlatan Schweiger, "İstanbul'u tanıyan ve şehrin enerjisini anlatan çok sayıda Türk ve Alman arkadaşım vardı. 8 Saniye filminin galası için İstanbul'a ilk kez gittiğimde, 'İnsanlar bu şehri neden bu kadar beğeniyor? Üç saattir taksideyim ve hala otele ulaşamadım' diye kendi kendime düşündüm. Gala hemen bir gün sonra olduğu için o gezimde şehirden bir şey göremedim. Ama o gidişimde Tschiller: Off Duty için çekim mekanlarına bakabildik" dedi.

İstanbul'dan çok memnun kaldığını, ayrılırken çok üzgün olduklarını dile getiren Schweiger, şunları kaydetti:

"Tam iki buçuk hafta orada çekimler yaptık ve ayrılma anımız, özellikle Türk ekipten ayrılığımız çok duygusal oldu. Almanya'ya dönmeden önce boş bir günümüz vardı ve bu günü değerlendirerek bir yat kiraladım. Türk ve Alman oyuncuları bu yat gezisine davet ettim. Hava mükemmeldi ve Boğaz'da harika bir gün geçirdik. Sinema açısından baktığınızda tabii ki mekanlar hoşuma gitti. Özellikle doğu ile modern Türkiye'nin karışımı, sonsuzluk ve şehrin hissedilebilir enerjisi. Türk mutfağına hemen aşık oldum. Türk yemeklerinden o zamana kadar sadece döneri biliyordum. Ama İstanbul'dan sonra Türk mutfağının büyük bir hayranı oldum. Şimdi Berlin'de düzenli gittiğim bir Türk restoranı var. Doğum günümü de orada kutladım. Ama en çok da Türk ekip hoşuma gitti. Özellikle de her şeyi organize eden yapımcılar ve uygulayıcı yapımcı. Ekibin çalışma temposu beni çok etkiledi. İş konusunda Almanlar çok iyi organize olurlar ve öyle de olmak zorundalar. Eğer kıyaslayacak olursak ABD'de film çekmek çok uzun sürer, Türkler ise bu konuda çok hızlı."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tschiller: Off Duty' Almanya'da Vizyona Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement