4 kültürel mirasımız daha UNESCO listesinde - Son Dakika
Kültür Sanat

4 kültürel mirasımız daha UNESCO listesinde

4 kültürel mirasımız daha UNESCO listesinde

Türkiye'nin 4 kültürel mirası daha UNESCO tarafından koruma altına alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "UNESCO'nun koruma altına aldığı yeni kültürel değerlerimiz hayırlı olsun. İftar gelenekleri, sedef kakma sanatı, tezhip sanatı, mey/balaban zanaatkarlığı ve icrası" dedi.

06.12.2023 13:19  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; Türkiye'nin yaşayan mirasları "Mey/ Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası", "İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler", "Sedef Kakma Sanatı" ile "Tezhip Sanatı"nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne eklendiğini duyurdu.

MEY ZANAATKARLIĞI, İFTAR GELENEKLERİ, SEDEF KAKMA VE TEZHİP SANATI

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Türkiye'nin 4 kültürel mirası daha Botsvana'nın Kasane şehrinde gerçekleştirilen '18'inci UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nın oturumunda koruma altına alındı. Türkiye'nin yaşayan mirasları olan 'Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası', 'İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler', 'Sedef Kakma Sanatı' ile 'Tezhip Sanatı' UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne kaydedildi. Türkiye bu kararla 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerine en çok unsur kaydettiren ülkeler sıralamasında bir basamak yükselerek 2'nci sıraya yerleşti.

UNESCO LİSTESİNE EN ÇOK MİRAS KAZANDIRAN 2. ÜLKE OLDUK

Bakan Ersoy, zeytin yetiştiriciliğinin dün listeye kaydedilmesinin ardından yeni unsurların da bugün UNESCO'ya dahil olmasını 'UNESCO'dan beklenen müjde geldi' notuyla sosyal medyada paylaşım yaparak duyurdu. Ersoy, "UNESCO'nun koruma altına aldığı yeni kültürel değerlerimiz hayırlı olsun. İftar Gelenekleri, Sedef Kakma Sanatı, Tezhip Sanatı, Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası. Türkiye aynı zamanda, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri'nde 30'a ulaşan kültürel değeriyle en çok unsur kaydettiren 2'nci ülke oldu." ifadelerini kullandı.

Türkiye, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne 4 yeni unsur ekledi
Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 4 kültürel mirasımız daha UNESCO listesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement