33 Gönüllü, Harran Konteyner Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika
Kültür Sanat

33 Gönüllü, Harran Konteyner Kenti Ziyaret Etti

33 Gönüllü, Harran Konteyner Kenti Ziyaret Etti

Çeşitli illerden Şanlıurfa'ya gelen 33 gönüllü, Suriyelilerin barındığı Harran Konteyner Kenti ziyaret etti.

12.02.2014 19:05  Güncelleme: 19:30

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Ülkem  için 10 gönüllü gün, 1000 gönüllü genç" projesi kapsamında çeşitli illerden kente gelen 33 gönüllü, Suriyelilerin barındığı Harran Konteyener Kenti ziyaret etti.

Proje Şanlıurfa koordinatörü Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Akif Nacar ile gençler, ilk olarak Harran Kaymakamı Selami Yazıcı'yı ziyaret etti.

Daha sonra restorasyon çalışmalarının sürdüğü Harran Kalesi'ni geçen gönüllüler, dünyanın ilk İslam üniversitesi olduğu belirtilen alanı ve Ulu Cami'nin kalıntılarını inceledi. Konik kubbeli evleriyle meşhur tarihi ilçedeki "Harran Kültür Evi"ni de gezen gençler, burada yöresel kıyafet aba giyip poşu taktı.

Son olarak Suriyeliler'in kaldığı Harran Konteyner Kenti'ni ziyaret eden gönüllü gençler, buradaki ailelerle görüşüp bir süre sohbet etti. Gençler, kampta eğitim gören çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nacar, proje kapsamında gençlerin 10 gün boyunca dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara ulaştığını belirtti. Nacar, gençlerin Suriyeli çocukları da ziyaret ettiğini ve onların sıkıntılarını dinlediğini belirti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 33 Gönüllü, Harran Konteyner Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement