Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü başladı

Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü başladı Bu yıl 13.'sü düzenlenen Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü, Atatürk'ün Kurutuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'daki Tütün İskelesi'nden başladı.

23.05.2023 12:12  Güncelleme: 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü başladı

SAMSUN - Bu yıl 13.'sü düzenlenen Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü, Atatürk'ün Kurutuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'daki Tütün İskelesi'nden başladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde, Samsun'daki programlar 1 haftadır devam ediyor. Bu yıl 13.'sü düzenlenen yürüyüş etkinliği Tütün İskelesi'nde düzenlenen program ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'nin konuşmasıyla devam etti.

Yürüyüşe katılan dağcılara ve vatandaşlara teşekkür eden Feyzullah Dereci, "Geleneksel hale gelen yürüyüşümüzün bu yıl 13.'sünü düzenliyoruz. Bu yürüyüşte bizleri yalnız bırakmayan dağcılarımıza ve sporcularımıza şükranlarımı sunuyorum. Samsun-Kavak- Havza hattındaki yürüyüşünüzde sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'da karaya ayak bastığı Tütün İskelesi'nde başlayan ve 2 gün sürecek yürüyüş, Havza'da Atatürk'ün konukladığı evde son bulacak.

Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement