Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı

Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen ARTİST 2013 / 23. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, bin sanatçının eserlerinin sergilendiği 150 galeri ile 25 bağımsız grup ve 1...

06.11.2013 16:00

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı açılan ARTİST 2013/ 23. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuar, bin sanatçının eserlerinin sergilendiği 150 galeri ile 25 bağımsız grup ve 150'ye yakın genç sanatçıya ev sahipliği yapıyor.

Onur Ödülü'nün Türk resim sanatına önemli katkıları nedeniyle sanatçı Mustafa Ata'ya, Eleştirmen Onur Ödülü'nün Ahmet Kamil Gören'e, Sanatsever Kurum Onur Ödülü'nün Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi'ne, Koleksiyoner Onur Ödülü'nün ise koleksiyoner ve sanatçı Erol Evgin'e verildiği fuarda, ödül sahiplerinin eserleri ve koleksiyonları da sanatseverlerle buluşuyor.

Küratörlüğünü Feyyaz Yaman'ın üstlendiği Erol Evgin'in koleksiyonunda, sanatçının "Nuri Osmaniye Külliyesi" isimli çalışmasının yanı sıra Devrim Erbil, Leyla Gamsız, Şadi Çalık ve Turan Erol gibi sanatçıların 20 eseri yer alıyor.

Fuarda, Onur konuğu olan Çin Halk Cumhuriyeti'nden 16 kişilik bir grup tarafından hazırlanan "Geleneğin Yeniden Doğuşu" sergisi de sanatseverlerin beğenisini topluyor. Sergi, kağıt üzerine mürekkep, mineral boya, yağlı boya, baskı, yerleştirme, heykel ve seramik teknikleriyle gerçekleştirilen çalışmalardan oluşuyor.

Ayrıca fuarda, farklı disiplinlerden bir araya gelen sanatçıların oluşturduğu ve küratörlüğünü Ali Şimşek'in üstlendiği "Disiplinlerarası Sergi: "Müdahale Var mı?" çalışması da bulunuyor.

Yaklaşık 25 bağımsız sanat grubunun eserlerinin de yer aldığı fuar, 10 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement