Urartu Takı Koleksiyonu Sergisi, 22 Mayıs'ta Açılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Urartu Takı Koleksiyonu Sergisi, 22 Mayıs'ta Açılacak

Urartu Takı Koleksiyonu sergisi, 22 Mayıs'ta Rezan Has Müzesinde sanatseverlerle buluşacak.

13.05.2014 14:00  Güncelleme: 13:57

"Urartu Takı Koleksiyonu" sergisi, 22 Mayıs'ta Rezan Has Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 1100 takının yer aldığı sergi, Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi Koleksiyonu'nun önemli bir parçasını oluşturuyor.

Rezan Has Müzesi Urartu Takıları Restorasyon ve Konservasyon projesinin tamamlanmasının ardından açılacak sergi, Bank of America Merrill Lynch'in küresel ölçekli Sanatı Koruma Projesi kapsamında destekleniyor.

"Dünyada alanındaki en geniş koleksiyonlardan biri olma" niteliği taşıyan sergide, milattan önce 8'inci ve 7'nci yüzyıllardan kalan Urartu Krallığı'na ait takılar yer alacak.

Sergide, iğne, yüzük, küpe, bilezik, fibula, boyunluk, kolye gibi takıların yanı sıra, saç spiralleri adak levhaları, pazıbentler ile 74 parça kemer ve kemer parçaları da görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Urartu Takı Koleksiyonu Sergisi, 22 Mayıs'ta Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement