Üsküp'te 'Bir Kadın Bir Hikaye Çalıştayı' düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Üsküp'te 'Bir Kadın Bir Hikaye Çalıştayı' düzenlendi

Üsküp\'te \'Bir Kadın Bir Hikaye Çalıştayı\' düzenlendi

TİKA ve ZOR Derneği işbirliğinde Üsküp'te düzenlenen 'Bir Kadın Bir Hikaye Çalıştayı'nda Kuzey Makedonya, Kosova, Sırbistan ve Batı Trakya'dan 21 kadının başarı hikayesi paylaşıldı.

07.11.2023 16:43  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Üsküp merkezli ZOR Derneği işbirliğinde "3. Bir Kadın Bir Hikaye Çalıştayı" düzenlendi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, ilki 2021'de Sırbistan'ın Yeni Pazar bölgesinde, ikincisinin de 2022'de Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen "Bir Kadın Bir Hikaye Çalıştayı"nın üçüncüsü, bu kez ZOR Derneği ve TİKA işbirliğinde Üsküp'te gerçekleştirildi.

Kadınların toplumdaki başarılı rolüne dikkati çekerek farkındalık oluşturmak ve gelecek nesillere örnek olabilecek hayatları ve kişileri tanıtmak amacıyla yapılan çalıştayda Kuzey Makedonya, Kosova, Sırbistan ve Batı Trakya'dan 21 kadının başarı hikayesine yer verildi.

ZOR Derneği Başkanı Hacer Sulooca, program açılışında yaptığı konuşmada, destekleri için TİKA'ya teşekkür etti.

Sulooca, "Balkan kadınları güçlüdür. Balkan kadınları tarih yazar. Balkan kadınları liderlik yapar. Farklı diller konuşsa da onların hedefleri hep insanlığa hizmet etmektir." dedi.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Fidan Brina Jılta, "Kosova Türk toplumunun seçilmiş bir kadın temsilcisi olarak, her zaman kadını desteklemekten yana oldum. Kendi ayakları üzerinde durabilen, güçlü kadınlar yetiştirdiğimizde güçlü bir geleceğimiz de olacaktır." diye konuştu.

TİKA Üsküp Koordinatörü Mehmet Bayrak da düzenlenen bu çalıştayın önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Bugün düzenlediğimiz 'Bir Kadın Bir Hikaye' çalıştayı, içinde yaşadıkları topluma yön vermiş, gerek edebi gerekse ekonomik hayata katkı sağlamış, kendi yaşamlarında ve hayatlarında başarılar elde etmiş siz çok değerli kadınlarımızı bir araya getirdiği için büyük önem taşıyor. İnanıyorum ki bugün sizlerden dinleyeceğimiz başarı hikayeleri ve bu başarıya ulaşma yolunda yaşadığınız tecrübeleriniz gençlerimize örnek teşkil edecek ve yeni başarı hikayelerinin oluşmasına katkı sağlayacaktır."

Açılış konuşmalarının ardından programa katılan 21 kadının hayat hikayelerine ve başarı öykülerine yer verildi.

Çalıştay, katılım belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Üsküp'te 'Bir Kadın Bir Hikaye Çalıştayı' düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement