Üsküp'te, "Makedonya'da, Osmanlı'nın Kültürel Etkileri" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Üsküp'te, "Makedonya'da, Osmanlı'nın Kültürel Etkileri" Sergisi

ÜSKÜP (AA) – Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "Makedonya'da, Osmanlı'nın Kültürel Etkileri" konulu sergi açıldı.

03.03.2016 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜSKÜP (AA) – Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "Makedonya'da, Osmanlı'nın Kültürel Etkileri" konulu sergi açıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi tarafından başkentteki Çifte Hamam'da düzenlenen serginin açılışına, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicuddin Şehabi ve Türk kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Şölendil, açılışta yaptığı konuşmada, serginin iki ülke arasında yüzyıllar boyu süren ortak tarih ve kültürü yansıttığını anımsatarak, düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı da sergilenen eserlerin Makedonya'nın farklı şehirlerindeki müzelerden getirildiğini belirterek, "Osmanlı, inşa eden bir medeniyetti ve bu coğrafyaya çok sayıda güzellik kazandırdı. Sergi de bu güzelliklerin ufak bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı.

Sergiye etnolojik koleksiyonu ile katkı sağlayan Kumanova Müzesi Enstitüsü Müdürü Anita Cvetanovska ise Yunus Emre Enstitüsü ile son iki yıldır başarılı bir işbirliği yürüttüklerini belirterek, "Sergide, geleneksel olan çay odası ile kazancılık gibi eski zanaatları sanatseverlerle buluşturmak istedik" diye konuştu.

Son iki sene de düzenlenen sergi, bu yıl 13 Mart tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Üsküp'te, 'Makedonya'da, Osmanlı'nın Kültürel Etkileri' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement