Yaşlı Kadın, Yıkılma Tehlikesi Bulunan Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Yaşlı Kadın, Yıkılma Tehlikesi Bulunan Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor

Yaşlı Kadın, Yıkılma Tehlikesi Bulunan Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor

Batman'da eşi ve 2 çocuğunun vefatının ardından yalnız başına kalan Fehime Güler yıkılmak üzere olan tek odalı evde zor şartlarda yaşıyor Komşularının yardımı ve dilencilik yaparak geçimini sağlayan Güler, oturduğu evin onarılmasını istiyor.

19.02.2014 12:02

YILMAZ EKİNCİ - Batman'da eşi ve 2 çocuğunun vefatının ardından tek başına kalan Fehime Güler yıkılmak üzere olan tek odalı evde zor şartlarda yaşıyor.

Mardin'in Midyat ilçesinden 35 yıl önce Batman'ın Akyürek Mahallesine eşi ve 2 çocuğuyla gelip yerleşen Fehime Güler (69),  bir süre sonra hastalık nedeniyle 21 yaşındaki oğlu Aydın Güler'i ardından kızı Ayfer Batur'u kaybetti.

Güler, 2007 yılında da eşinin yaşamını yitirmesi üzerine tek başına hayat mücadelesi vermeye başladı. Geliri bulunmadığı için zaman zaman dilencilik yapmak zorunda kalan Güler, komşularının desteğiyle moloz yığınları arasındaki tek odalı evinde yaşama tutunmaya çalışıyor.

"Üzerimdekinden başka giyecek elbisem yok"

Evinde bir tüp ile mutfak malzemeleri dışında eşyalarının bulunmadığını dile getiren Güler, şöyle konuştu:

"Bana destek olacak hiç bir yakınım yok. İki kez kaza geçirdim, ayaklarımdaki rahatsızlığım sürüyor. Üzerimdeki elbiseden başka giyecek elbisem bile yok. Komşularım zaman zaman yardımcı oluyor. Hergün kapı kapı dolaşıyorum ve perişan bir haldeyim. Yaşlılık maaşı için başvurdum ama daha yanıt gelmedi. Bir küçük tüpüm ile bir çaydanlığım var. Bir çay bile yapamıyorum, dilenerek geçimimi sağlıyorum. Oğlum ve kızım sağken bana çok iyi bakıyorlardı. Tek isteğim evimin onarılmasıdır."

Komşuları ise Güler'in evinin çökme tehlikesinin bulunduğunu vurgulayarak, ilgili kurumlar ve hayırseverlerden destek vermelerini istedi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yaşlı Kadın, Yıkılma Tehlikesi Bulunan Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement