Yazar Mustafa Miyasoğlu Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Yazar Mustafa Miyasoğlu Anıldı

Yazar Mustafa Miyasoğlu Anıldı

İstanbul'da 1 Ağustos'ta vefat eden yazar Mustafa Miyasoğlu, ailesi ve dostları tarafından anıldı

15.08.2013 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 1 Ağustos'ta vefat eden yazar Mustafa Miyasoğlu, ailesi ve dostları tarafından anıldı.

Miyasoğlu için Cağaloğlu'ndaki Timaş Kitapkahve'de anma programı düzenlendi.

Ailesi ve dostlarının katıldığı programda, sevenleri Miyasoğlu ile ilgili anılarını ve düşüncelerini anlattı. Miyasoğlu'nun kaleme aldığı bazı şiirler okundu.

Törende konuşan Miyasoğlu'nun oğlu Mehmet Miyasoğlu, babasının inatçı, çok sabırsız, sürekli proje eden ve etrafındakileri de buna teşvik eden bir insan olduğunu söyledi.

Babasının kendilerine her zaman, Müslümanların 24 saat çalışması gerektiğini söylediğini dile getiren Miyasoğlu, "Kendisi de neredeyse böyle yapardı. Sürekli çalışırdı. Ahmet Hamdi Tanpınar ve Necip Fazıl Kısakürek hayranı bir insandı. Bu hayranlığı eserlerine de yansıdı. Çok dolu ve ömrünü dolu dolu geçiren bir kişiydi" dedi.

Mehmet Miyasoğlu, babasıyla ilgili sayısız anısı bulunduğunu belirterek, "Onunla geçirdiğin her an benim için çok keyifliydi ancak Peygamber efendimiz ile ilgili bana küçükken anlattığı kıssalar, en unutamadığım anlar olacak. Küçükken bana bu kıssaları anlatırdı ve onu saatlerce büyük bir zevkle dinlerdim. Tam bir dava insanıydı" diye konuştu.

Miyasoğlu'nun küçük oğlu Eren Miyasoğlu da babasının ömrünün sonuna kadar birşeyler üretmek için çabaladığını anlattı.

Babasının aşırı derecede ısrarcı olduğunu ifade eden Eren Miyasoğlu, şunları kaydetti:

"Çok konuşan, doğru bildiği her şeyi anlatan biriydi. Babam iyi bir yazar olmasının yanı sıra, çok iyi bir mümin ve vatanseverdi. Bizim de böyle olmamız için çok uğraştı. Bizden istediklerini bazen yapamazdık. Bundan dolayı bize kızardı ama bizi çok severdi ve bunu da belli ederdi. Bizi her zaman kitap okumamız konusunda teşvik ederdi. Hayatında Necip Fazıl'ın önemli bir yeri vardı. Onun tanınması için hayatı boyunca uğraştı."

Mustafa Miyasoğlu'nun eşi Nilüfer Miyasoğlu ise eşiyle tanışmasını ve nasıl evlendiklerini aktardı.

Eşinin özü sözü bir, yanlışa sapmayan, doğruluktan ayrılmayan bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Nilüfer Miyasoğlu, "Bana zaman zaman, 'Bizim aşkımız farklı. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz' derdi. Ben de onu onaylardım ve her zaman, 'Elimden geldiği kadar davanda sana yardımcı olacağım' derdim ve öyle de yaptım ancak layıkıyla yaptım mı? Onu bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

Ney dinletisinin de yapıldığı programın sonunda, katılımcılara Mustafa Miyasoğlu'nun kitapları hediye edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yazar Mustafa Miyasoğlu Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement