Zincirli Höyük'te 8'inci Etap Kazıları Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Zincirli Höyük'te 8'inci Etap Kazıları Başladı

Zincirli Höyük\'te 8\'inci Etap Kazıları Başladı

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne bağlı Zincirli Köyünde, 5 bin yıllık tarihi kalıntıların bulunduğu Zincirli Höyük'te 8'inci etap kazıları başladı.

20.08.2013 11:31

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne bağlı Zincirli Köyünde, 5 bin yıllık tarihi kalıntıların bulunduğu Zincirli Höyük'te 8'inci etap kazıları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ABD'deki Chicago Üniversitesi'nin 2006 yılında Zincirli Höyük'te ortaklaşa başlattığı kazıların 8'inci etabı akademisyen ve öğrenciler tarafından sürdürülüyor. Chicago Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. David Schloen'in başkanlığında 6 ayrı alanda yapılan kazılarda, hayvan kemiklerine ve çömlek gibi ev eşyalarına rastlanıldı.

Prof Dr. David Schloen, kazılarda bulunan hayvan kemikleri, kerpiç, mızrak ucu gibi kalıntıların, bölgede insanların yaşadığına ve büyük bir doğal afetin izlerine ilişkin bilgilerini verdiğini söyledi. Prof Dr. Schloen, "2008 yılında Zincirli Höyük'te çıkarılan ve Amerika'da 'Yılın en önemli 10 arkeolojik buluşu' arasında yer alan yazıtın ışığında, başladığımız kazılarda yeni bir sürpriz bekliyoruz. Zincirli Höyük, eski kent Sam'al, Mezopotamya'da ve Anadolu'da damgasını vuran Hitit İmparatorluğu'nun 12'nci yüzyıl başlarında yıkılmasından sonra kurulan ve Geç Hitit krallıklarından birinin merkezi olarak kabul ediliyor" dedi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Zincirli Höyük'te 8'inci Etap Kazıları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement