10 Finalist "Altın Güvercin" İçin Yarışacak - Son Dakika
Magazin

10 Finalist "Altın Güvercin" İçin Yarışacak

10 Finalist "Altın Güvercin" İçin Yarışacak

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması için geriye sayım başladı.19-22 Haziran tarihlerinde yapılacak 21.Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın ön jüri toplantısı yapıldı.

15.06.2013 17:59

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması için geriye sayım başladı. 19-22 Haziran tarihlerinde yapılacak 21. Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın ön jüri toplantısı yapıldı. Finale kalan 10 asıl ve 2 yedek finalist besteci, değerlendirmeler sonucu belli oldu.

Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın ön jürisi İstanbul'da toplandı. Başkanlığını orkestra şefi ve usta müzisyen Garo Mafyan'ın üstlendiği ön jüride Ali Rıza Türker (Düzenleme Kurulu Başkanı), Feyyaz Kuruş (Besteci-Aranjör), Gür Akad (Rock Gitaristi) ve Sadun Ersönmez (Altın Güvercin Yarışması Orkestra Şefi) yer aldı. Seçici kurul ile birlikte iki günlük değerlendirme sürdüren ön jüri, 157 katılımcı beste arasından 10 finalist parçaya, iki yedek beste ekledi.

Türkiye'de yaşayan geleneksel tek müzik yarışması olan Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın büyük finali, 22 Haziran 2013 Cumartesi gecesi saat 21.00'de, Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenecek ve aynı anda TRT'nin müzik kanalı tarafından naklen yayınlanacak.

Görkemli finalde heyecan fırtınasına ortak olup "Altın Güvercin"e erişmek için mücadele edecek ve aralarında Deniz Seki ve İlhan Şeşen gibi sürpriz ve ünlü isimlerin de yer aldığı 10 finalist beste ile bestecileri şöyle: Yalvarsam da Gelme - İlknur Abacık, 5 Dakika - Deniz Seki, Git - Selen Bağcı, Aşk Tek Başına - İlhan Şeşen, Işıklar - İlker Aydın, Hasret - Meltem Taşkıran, Hal mi Kaldı - Erdinç Erişmiş, Yolla - Vedat Genç, Konser - Korat Eriş, Seninle Sevdim - Neslihan Demirtaş.

Ayrıca, Yılan - Soyhan Bilgeer ve Güzelleşelim - Çağlayan Tufan Cici ise, yedek iki beste olarak seçildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin 10 Finalist 'Altın Güvercin' İçin Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement