Bence Türk Milleti Tarihine Sahip Çıktı - Son Dakika
Magazin

Bence Türk Milleti Tarihine Sahip Çıktı

Bence Türk Milleti Tarihine Sahip Çıktı

İzlenme rekorları kıran 'Fetih 1453'te oynayan Dilek Serbest, filmin bu kadar çok ilgi görmesini, Türk milletinin tarihine sahip çıkması olarak yorumluyor: ....

03.04.2012 06:03

Türk sinema tarihinde en çok izleyici sayısına ulaşan film olan 'Fetih 1453'ün tek kadın oyuncusu Dilek Serbest, filmin başarısının kendisi için sürpriz olmadığını söylüyor. Serbest; filmle ilgili duygularını anlattı....

Geçen yıl çekimler sırasında bir röportaj yapmıştık; o günden bugüne sizin için ne değişti?

Benim için pek bir şey değişmedi. Çünkü ben o zaman da filmin rekor kıracağını biliyordum. Belki 6 milyon kişinin izleyeceğini tahmin etmiyordum ama rekor kıracağını biliyordum. O günlerde de filmimizin 'Recep İvedik'i geçeceğini söylemiştim.

EVİN LAYIKI İLE OYNADI

Filmde; Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran Devrim Evin'dense, Ulubatlı Hasan'ı oynayan İbrahim Çelikkol'un daha baskın olduğu söyleniyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ben Devrim Evin'in filmde sönük kaldığını düşünmüyorum. Tam tersine; hakkı ve layıkı ile rolü canlandırdı bence. Kendisinin oyunculuğuna hayranım. Filmi defalarca izledim ve her izlediğimde tüylerim diken diken oluyor. Bence insanların böyle düşünmesinin tek nedeni; bayrağı diken kişinin Ulubatlı Hasan olmasıdır. Her zaman bayrağı diken kahramandır ya... Bir de İbrahim Çelikkol'un bire bir kavga sahnelerinin olması ve daha önce yaptığı işlerde adını duyurmuş olması da bu tarz eleştirilere neden olmuş olabilir.

Rekor kırmış bir filmde rol almak nasıl bir duygu?

Tabii ki meslek kariyerim boyunca en çok keyif aldığım işlerimden biri oldu. Ama oldukça da yorucu bir çalışmaydı. Çünkü çekimler üç seneye yayıldı ve bu üç sene boyunca her şeyimize dikkat etmek zorundaydık; vücut ölçülerimizin değişmemesi gerekiyordu. Çünkü aynı kıyafetleri üç senelik bir periyotta devamlı giyiyorsunuz. Tüm bunlarla birlikte mevsim ve çekim şartları da kolay sayılmazdı. Ama rekor kıran bir filmde rol almak, tüm bu zorlukları unutturuyor.

Rekor kıran bir sinema filminde oynadığınız için, gelen oyunculuk tekliflerinde bir artış var mı?

Türkiye'nin en büyük bütçeli ve rekor kırmış bir yapımında yer aldığınızda, tabii ki teklifler de artıyor. İnsanlar bu rating'den haklı olarak nemalanmak istiyorlar. Ben de alıyorum tabii ki teklifler ama şu an Aksoy Film'in başka projeleri olduğu için, en azından dizilerle ilgili teklifleri değerlendiremiyoruz. Yani yeni sezona kadar hiçbir projeyi kabul etmiyoruz.

Filmin bitmiş halini ilk izlediğinizde "Şu sahnede de şöyle yapsaymışım daha iyi olurmuş" dediğiniz yerler oldu mu?

Olmaz olur mu? Ben filmin bitmiş halini ilk olarak basın gösteriminde izledim. Bir de ben ken- disini izlemeye tahammül edemeyenlerdenim. Bu nedenle de içerisinde bulunduğum her karede "Keşke burada da şöyle yapsaymışım" dediğim çok oldu.

Filmde en çok hangi sahneden etkilendiniz?

En çok Fatih Sultan Mehmet'in babası ile vedalaştığı sahneden etkilendim. O sahneyi ilk seyrettiğimde çok ağladım. Bir de benim canlandırdığım karakterin esir pazarındaki çocukluğuna ağladım.

YENİ BİR DEVİR

Bu filmden sonra Türk Sineması'nı nasıl bir gelecek bekliyor sizce?

Benim başından beri bir sözüm var; nasıl ki Fatih Sultan Mehmet bir devri kapatıp başka bir devri açtıysa, bence Faruk Aksoy da Türk Sineması'nda bir devri kapatıp başka bir devri açmıştır. Artık bundan sonra yapılacak filmler, 'Fetih 1453'ten daha iyi olması için yapılacaktır. Bundan sonra yapımcılar risk alacaktır. Bu da Türk sinemasının gelişimi açısından çok iyi olacaktır.

Peki, sizce Türk halkı neden filme bu kadar büyük ilgi gösterdi?

Samimi olarak şunu söyleyebilirim ki; 'Fetih 1453'te hiçbir oyuncunun önemi yok. Kimi koysanız olurdu. Çünkü herkes sinemaya, İstanbul'un fethini izlemek için gitti. Bence buradaki asıl mevzu; milletimizin tarihine sahip çıkmasıdır.

TÜRKAN ŞORAY'I YENİ DİZİSİNDE BEĞENMEDİM!

Osmanlı'yı konu alan TV dizilerini ve oyunculukları nasıl buluyorsunuz?

Ben Osmanlı dizilerinin çok tutulduğunu düşünmüyorum. Bir tek 'Muhteşem Yüzyıl' biraz tuttu. TRT'deki 'Bir Zamanlar Osmanlı- Kıyam'ın beğenildiğini sanmıyorum. Dizide Türkan Şoray'ın oyunculuğunu da hiç beğenmedim mesela. Işıkları da beğenmedim, dekorları da beğenmedim. Tabii ki birçok tarih filmi ve tarih dizisi yapılsın ama kaliteli yapılsın.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bence Türk Milleti Tarihine Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement