Bulunduğun Şehrin Ruhunu Stilinle Yaşa! - Son Dakika
Magazin

Bulunduğun Şehrin Ruhunu Stilinle Yaşa!

Bulunduğun Şehrin Ruhunu Stilinle Yaşa!

Londra her zaman tarzı, ruhu olan insanların bulunduğu bir şehirdi benim için.

26.05.2012 06:03

Londra her zaman tarzı, ruhu olan insanların bulunduğu bir şehirdi benim için. Bunu, orada yaşadığım süre içinde daha iyi fark ettim. Ülkemde, İstanbul'da herkes tarafından eleştirilen abartılı giyim tarzım; Londra'da zincirlerini koparmış bir boğa gibi arenaya çıkmıştı. Azdım, azdım, azdım! "Sonunda, oh" der gibi, normal olmanın dayanılmaz hafifliği sardı içimi, dışımı... Sıra New York'ta yaşamaya gelmişti. Başlarda New York'lular dış görünüş olarak son derece sıradan gelmişti bana... Zamanla anladım ki, İngilizler garip görünüyorlardı ama 'normaldiler', Amerikalılar ise normal görünüyorlardı ama anormaldiler! Zaman içinde her iki şehrin de keyfini aldım ve tarzlarının da tadını sonuna kadar çıkardım. Öyle ki, bu iki şehrin bende bıraktığı etkileri, aradan yıllar geçmesine rağmen hala üzerimde taşıyorum. Gittiği yere göre renk değiştiren bir bukalemun ya da tek bir tarza bağımlı olmama olarak da tanımlayabilirsiniz bu durumumu... İstanbul sokaklarında bazen 'Parizyen', arada 'Londener' ya da 'New Yorker', kimi zaman da İstanbullu oluveriyorum. Keyfime göre değil de, yapacağım işin ruhuna göre giyinmeyi tercih ediyorum. Şehrin rengine, tarzına bürünmeyi seviyorum. Pek de keyifli oluyor; sizlere de tavsiye ederim. İşte size farklı şehirlerin stil tarzları:

LONDRA ŞIKLIĞI

Tapınağı vintage dükkanlar olanlar için eşsiz bir yer Londra. Ne giyerse giysin, saçları trendy ve bakımlı olanlar, mutlaka Londra'yı koklamıştır. İçinde bir rock yıldız gizleyenlerin özgürlük adresidir. Kate Moss tarzı en beğendiğiniz tarz ise, bu şıklığı Londra'da yakalarsınız. Tüm bunları bir araya getirdiğinizde, Londra tarzını benimsemişsiniz demektir.

PARİS ŞIKLIĞI

Ugg veya jimnastik ayakkabısı Paris'te en son giyeceğiniz şeyler olmalı. Orta topuk, loafer ve babetin en güzel sergilendiği ve uygulandığı şehir Paris'tir bana göre. Blazer ve hırka, kıyafetlerin olmazsa olmazıdır bu romantik şehirde. Bir de küçük bir fular takarsanız; oldu işte! Düğmeli ipek bir gömleği gerçek incilerle bezediğinizde, Parizyen olmuşsunuz demektir.

NEW YORK ŞIKLIĞI

Simsiyah giyimi 'cool' yapan şehir New York'tur. Sokaklarda simsiyah giyinen birini görürseniz, bilin ki New York'un havasını almıştır. Solmuş, eski, 10-20 yıllık tişörtler giyin. Ayakkabı seçiminde ise özgürsünüz. Babet, loafer, stiletto, dolgu topuklu sandalet, sabo; ne olursa fark etmiyor New York tarzında. Gelelim bu tarzın en belirleyici özelliğine... Birbirine uymayan beş farklı tarz, doku ve renkte giysiyi kombinleyip şık görünebiliyorsanız; New York tarzını başarıyla yakalamışsınız demektir.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bulunduğun Şehrin Ruhunu Stilinle Yaşa! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement