"Eurovision Kararı Ülke İçin Kayıptır" - Son Dakika
Magazin

"Eurovision Kararı Ülke İçin Kayıptır"

"Eurovision Kararı Ülke İçin Kayıptır"

Müzik eleştirmeni Naim Dilmener, TRT'nin Eurovision'a katılmama kararını değerlendirdi.

17.12.2012 06:03  Güncelleme: 09:19

Ünlü müzik eleştirmeni Naim Dilmener, Şirin Sever'in sunduğu, a Haber'de yayınlanan 'Jurnal'de; TRT'nin bu yıl Eurovision'a katılmama kararını değerlendirdi:

Katılmama nedeninin gerekçesi olarak 'yapılan haksızlıklar' gösteriliyor ancak bu oylama sistemi en çok bize yarıyordu. Gurbetçi vatandaşlarımız bizi destekliyor ve biz hep ilk 10'da oluyorduk. Bu bize birincilik getiren bir sistemdi. Ben bunun altında başka nedenler olduğunu düşünüyorum.

TASARRUF TEDBİRİ

Eurovision'a yüksek bir bütçe ayrılıyor, belki bir tasarruf tedbiri olabilir. Biz Portekiz ve Polonya gibi ekonomik sıkıntıda değiliz ama yine de tasarruf etmek istenmiş olabilir. Bir de TRT, kamuoyunu memnun edecek bir isim bulamamış olabilir. TRT, Can Bonomo nedeniyle eleştirilmişti çünkü.

TRT içinden arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla; yazılan küçük bir tweet bile onları yaralıyor, yani Eurovision'u çok umursuyorlar.

Türkiye'nin Eurovision'a katılmaması bir kayıptır çünkü orası kendimizi gösterme alanımızdır. Türkiye'nin Eurovision'a katılması için baskı oluşturulmalı.

Türkiye 1976- 77 ve 79'da katılmadı. 1979'da yarışma İsrail'de yapılıyordu. Diğerlerinde ise aday bulamadılar.

ALINAN KARAR BENCE DOĞRU

Şarkıcı Ferhat Göçer önceki gece Günay'da sahneye çıktı. Göçer, TRT'nin Eurovison'a katılmama kararıyla ilgili konuştu: "Yarışma artık tamamen siyasallaşıp çirkinleşti. Bu yüzden doğru bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Eurovision Kararı Ülke İçin Kayıptır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement