Göksel Kortay: Çınar Ağacı Gibiyim - Son Dakika
Magazin

Göksel Kortay: Çınar Ağacı Gibiyim

Göksel Kortay: Çınar Ağacı Gibiyim

Eşini teröre kurban veren Göksel Kortay, bir ara huzurevine yatmayı bile düşündüğünü belirterek yaşadığı acıları anlattı.

05.04.2013 06:03  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanat hayatında 50 yılı geride bırakan usta oyuncu Göksel Kortay, geçtiğimiz günlerde, a Haber'de Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım' isimli programa konuk oldu. 10 yıl önce, İstanbul'daki HSBC binasına yönelik terör saldırısında eşi Kerem Yılmazer'i kaybeden Kortay; o günden sonra yaşadıklarını ve hislerini tüm içtenliğiyle anlattı:

ÇINAR AĞACI GİBİYİM...

Kimseye yalan söyleyecek halim yok. Acı geçmiyor. Ben hep kendimi bir çınar ağacına benzetiyorum; dışarıdan iyi görünüyor, yapraklar falan yerinde ama içi boş.

Kerem'in vefatından beri hep aynı şeyi söylüyorum: Bir roman okusaydım ya da bir Türk filminde görseydim artık bu kadar da abartılmaz amma da uydurmuşlar derdim. Asla kabul edemezdim. Ama işte hayatta oluyormuş; onu öğrenmiş olduk.

HSBC'nin önünden geçerken başımı önüme eğerim, hiç o tarafa bakamıyorum. Kerem'le çok gittiğimiz bazı yerlere gidemiyorum. Mesela Kerem'in vefatından beri hiç sinemaya gidemiyorum.

Bir ara huzurevine yatmayı düşündüm. Ama o da zor. Hep söylüyorum; benim bugün ayakta durmama neden, benim dostlarımdır. Biz Kerem'le hep dost biriktirdik.

KIVANÇ VE KENAN'A ŞAPKA ÇIKARIYORUM

Bir oyunda 15 cümle söyleyip ertesi gün 'ünlü oyuncu' diye yazılan mankenler var. Doğrusu işi bu olmayan, bunun eğitimini görmemiş kişilerin oyunculuk yapmasına karşıyım. Ama tabii kimsenin tekelinde değil bu iş. Ancak onlar da içlerinde ayrılıyorlar.

Kıvanç Tatlıtuğ oyunculuğa ilk girdiğinde sinirleniyordum, kızıyordum; ne işi var bunların burada diye. Aynı şekilde Kenan İmirzalıoğlu'na da... Ama onlar işe sarıldılar, çalıştılar, azmettiler ve çalışmaktalar. Dersler alıyorlar, kendilerini ilerletmek için çabalıyorlar. Onlara şapka çıkarıyorum. Onlar ayrı, onlara çok saygım var. Ben, çaba göstermeyenlere kızıyorum.

Kıvanç Tatlıtuğ'a bayılıyorum. 'Kelebeğin Rüyası' filminde müthişti. Ben; bu Türk mü, bizim oyuncumuz mu, Hollywood'dan mı geldi acaba diye bakıyorum. Müthişti. Kendini çok iyi yetiştirdi. Hayranlıkla izliyorum onu.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Göksel Kortay: Çınar Ağacı Gibiyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement